• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Ezzel a 4 diétás étrenddel biztos a fogyás

Lapszemle 2021.03.02 Forrás: penzcentrum.hu
Ezzel a 4 diétás étrenddel biztos a fogyás

Mindig azt mondom az embereknek, az a hatékony, ami fenntartható. Mert ha valami nem fenntartható, akkor nem lesz hatékony.

Hazánkban, mint a legtöbb fejlet országban rengetegen küzdenek elhízással, ami melegágya a krónikus betegségeknek sőt, ők nagyobb eséllyel szorulnak kórházi ellátásra és kerülnek lélegeztetőgépre, ha elkapják a koronavírust. De jó hír, hogy a hízás folyamata bármely ponton leállítható, és visszafordítható. Sosem késő elkezdeni. Négy kardiológus osztotta meg nemrég az étrendjét, és azt is elárulták, őt mit szoktak javasolni betegeiknek, melyik diéta az, amit egy orvos is jó szívvel javasol - írta a pénzcentrum.hu.

Magyarországon világviszonylatban is rengeteg ember küzd túlsúllyal, elhízással, ennek következtében pedig a krónikus betegségek terén is nagyarányú a lakosság érintettsége. Az elhízás nem csak életminőséget csökkenheti, számos betegség kialakulásához vezet a magasvérnyomástól kezdve a cukorbetegségen át a depresszióig. A koronavírus világjárvány pedig arra is rávilágított: az elhízott betegeknél a fertőzés lefolyása súlyosabb, gyakrabban vezet elhalálozáshoz. A magyar lakosság 58,2 százaléka elhízott vagy túlsúlyos, és a férfiak körében ez az arány még jóval súlyosabb.

Az elhízottaknak különös oda kell figyelniük arra, hogy elkerüljék a koronavírust, ők ugyanis nagyobb eséllyel szorulnak kórházi ellátásra és kerülnek lélegeztetőgépre  - mondta el Bedros J. Róbert professzor, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa, az Országos Obezitológiai Centrum vezetője. 

Habár számos nehezítő körülmény játszik közre, időhiány, hagyományok, vagy éppen az ízek csábítása, ugyanakkor nem lehetetlen úgy étkezni a mai világban sem, hogy nem csak az elménk, de a testünk is hálás legyen érte. Nincs ez másképp az orvosok életében sem: az ő időbeosztásuk ráadásul folyton változik, és természetesen még a kardiológusok sem védettek a steak, az alkohol, a pizza és más ízletes kedvencek kísértésétől, amelyek nem éppenséggel táplálóak, pláne nem egészségesek. 

De akkor mégis hogyan lehet egyensúlyban tartani mindent, miközben a szív- és érrendszerünk egészségére is figyelünk? A válasz nem meglepő módon a mértékletességben rejlik. Négy kardiológus vallott a HuffPostnak személyes étrendjükről, és arról, miképp egyeztetik az étkezés kényes kérdését a pácienseikkel. Abban mind a négyen egyetértettek, hogy eredményesebb az a stratégia, mely szerint a betegek inkább apró lépésekként haladnak, így képesek fenntartani az eredményeiket, mintsem egy szélsőségesebb diéta, amelyet úgyis abbahagynak. "Ami hatékony, az a fenntartható" - mondta az egyikük. Diétás tanácsok és érvek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink