• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gyógyító mozgás

Egészségmagazin Forrás: MTI-Panoráma

A mozgás gyógyító erejét, a betegségek kezelésében, a rehabilitációban betöltött szerepét mutatják be a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fizioterápiás-Gyógytornász Tagozatának szakemberei november 11-én, szombaton, egész napos, ingyenes lakossági program keretében.

Az „Ön kérdez - A gyógytornász válaszol" elnevezésű nyílt napon előadások, tornabemutatók és beszélgetések során győzik meg a fizioterápia területén dolgozó gyógytornászok, fizioterápiás asszisztensek, masszőrök az érdeklődőket arról, milyen sok esetben, milyen eredményesen képes gyógyítani a mozgás.

A látogatók 15 szakterületről kaphatnak felvilágosítást, az egyes témákról negyedórás ismeretterjesztő előadások szólnak, majd személyes beszélgetések során lehet az egyéni kérdésekre is választ kapni. Adott egészségügyi problémákra vonatkozóan gyakorlatban is bemutatják a megfelelő terápiás tornákat, elmondják, milyen kezelésekhez lehet országszerte hozzáférni.

Megismerhetik a résztvevők a gyógytornában, fizikoterápiában használt eszközöket, gépeket. Az érdeklődők kipróbálhatják a masszázs nyújtotta felfrissítő érzést, és mindezek mellé dietetikusok adnak táplálkozással kapcsolatos tanácsokat. Filmen pedig nyomon lehet követni, miként végezhető el a lazító torna munkahelyen, vagy akár az iskolában.

Az ingyenes rendezvényen az alábbi témákban lesznek előadások, illetve tanácsadás: csontritkulás (10 órától ), intimtorna, terhestorna (kezdés: 11 óra), kisiskolások gerincvédelme (12 óra), csont-, izom-, idegsérülések (13 óra), daganatos betegségek (14 óra), veleszületett agykárosodások (15 óra), agyvérzés után(délután 4 óra), fizikális energiákról dióhéjban (5 óra), reumatológia, ízületvédelem (6 óra).

A tornabemutatók témái és kezdési időpontjai: szív- és érbetegségek tornája (10:30), torna fitballal (11:30), légzőtorna (12:30), idősebbek is elkezdhetik (13:30), edzés csontritkulással (14:30), gyógyulás törések után (15:30), cukorbetegen is fitten (16:30), rekreáció (17:30).

A Magyar Gyógytornászok Társaságának szakmai támogatásával szervezett rendezvény helyszíne a Gizella Ház (XIV. ker. Gizella utca 51-57. - két percnyi távolságban a Hungária krt., Thököly út kereszteződésétől). A programok szombaton egész nap: 9 és 19 óra között látogathatók.

Legolvasottabb cikkeink