• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ha leszokna, kérjen segítséget

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Online-támogatás a nikotinfüggés lekúzdéséhez: két hónap alatt e-mailekben kap támaszt a leszokóban lévő.

Május 31-én, a nemzetközi Dohányzásmentes Világnap alkalmából az Európai Unió „SEGÍTSÉG – A dohányfüstmentes életért" kampány kezdeményezésében a Városháza parkban (Budapest, Deák tér mellett) felállított egészségügyi sátorban szakértők hívják fel a figyelmet a dohányzás veszélyeire.

Ezen a napon a budapesti helyszínen, csakúgy mint az összes EU-tagállam fővárosában, bárki ingyenesen megméretheti tüdeje szén-monoxid kibocsátását.

A Brüsszelből érkezett műszerrel elvégzett mérések eredményei egy az egész Unióra kiterjedő népegészségügyi kutatás alapjait képzik. Az internet hozzáféréssel rendelkező, dohányzásról leszokni kívánóknak a program online segítséget is ajánl.


A Városháza parkban felállított EU-s sátor mellett a Magyar Rákellenes Liga is megjelenik, és szakértői segítséget nyújt minden arra járó, érdeklődő dohányos és nem-dohányos számára. Az eseménnyel párhuzamosan a Deák Ferenc utcában lévő Európa Ház nyílt napján gyermekeknek tartanak felvilágosító előadásokat a dohányzás veszélyeiről.


A méréseket és a felvilágosító szóróanyagokat osztogató aktivisták mellett az eseményen György Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője az Európai Unió egészségpolitikájáról beszél. Szilágyi Tibor, a „Segítség – A dohányfüstmentes életért" kampány orvos tanácsadója a passzívdohányzás társadalmi költségeiről, Péterfia Éva, az Országos Tisztiorvosi Hivatal főosztályvezetője a „Segítség" kampány és az ÁNTSZ szervezetei közötti együttműködésről, míg Vasvári Artúrné a Magyar Rákellenes Liga képviseletében nyilatkozik és tart látványos bemutatót a dohányzás veszélyeiről.
Azon dohányosok, akik elhatározták, hogy megszabadulnak káros szokásuktól új eszközzel találkozhatnak a kampány website-ján (www.help-eu.com), ami segítségükre lehet a nikotinfüggés megszüntetésében.


A website emailes szolgáltatására május 31-étől lehet feliratkozni. A rendszeresen kiküldött levelek a dohányosokat segítik a leszokás folyamata során. A rendszer 25 db emailt küld a kéthónapos leszokási periódus során. Ez az első ilyen szolgáltatás, amely egyszerre 22 nyelven lesz elérhető. A kampányt június és július hónapokban egy speciális banner-kampány is támogatja majd.


A kampány szakértői bíznak benne, hogy a leszokást támogató emailes kezdeményezés hamarosan nagy népszerűségnek örvend majd, és sokan regisztrálnak az ingyenes szolgáltatásra. Az internetes promóció azért is fontos, mert a kampány fő célcsoportjába tartozó 16-24 éves korosztály szerint a második leghatásosabb reklámhordozó. A kampány mostani kezdeményezése akár „e-Egészség" kezdeményezésként is aposztrofálható.