• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Hocare2.0 az innovatív otthonápolás segítéséért

Hírek 2020.07.16 Forrás: EMMI - Weborvos
Hocare2.0 az innovatív otthonápolás segítéséért

Már letölthetőek a Hocare2.0 projekt keretében kkv-k és az otthonápolás-gondozás állami szolgáltatói számára készített szakpolitikai kézikönyvek.

A kézikönyveket hét uniós nyelvre: angol, német, magyar, olasz, lengyel, szlovén és cseh nyelvre fordították le. A kézikönyvek bárki számára ingyenesen letölthetők available for free linkről, segítséget nyújtva mindazoknak, akik versenyelőnyre kívánnak szert tenni, és növelni szeretnék piaci részesedésüket, annak érdekében, hogy teljesen új, a piacon ma még nem elérhető termékeket és megoldásokat nyújthassanak.

Az idősek bevonása

A HoCare2.0 projekt célkitűzése, hogy a közös értékalkotás, mint módszertan alkalmazásával segítse az új innovatív otthonápolási és gondozási szolgáltatások és termékek fejlesztését. Az értékalkotás egy olyan közös együtt-alkotási, -fejlesztési folyamat, amellyel kimagasló eredmények érhetők el, és ezek messze túllépnek azon a szinten, amit egy szervezet, vagy egyén egyedül, csak önmagára hagyatkozva érne el.

Kézikönyvek

A teljes tervezési és fejlesztési szakasz támogatására és elősegítésére a projektpartnerek útmutatóként két szakmapolitikai kézikönyvet készítettek, egyet a közszolgáltatók részére, az otthonápolási szolgáltatások közös értékalkotással történő létrehozásához, a másikat pedig a KKV-k számára az innovatív otthonápolási termékek létrehozásához. „A kézikönyvek lépésről lépésre adnak útmutatást a közös értékalkotás módszeréhez, meghatározva a végfelhasználói szükségleteket, bevezetést nyújtva a négyes helix képviselőivel történő együttműködéshez, továbbá ahhoz hogy miként értékeljék az egyes szereplők visszajelzéseit az elvárt eredmény megszerzéséhez”, mondta Bende Csaba, a kézikönyv egyik szerzője, aki a projekt vezető partnerének, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségnek (KDRIÜ) a projektmenedzsere.

A kézikönyvek 4 részre tagozódnak:

– Az első rész bemutatja az olvasó számára az értékalkotás folyamatát, ismerteti annak előnyeit és hátrányait és megvilágítja, hogy mire használható a módszer.

– A második rész a közös értékalkotás lehetőségeit ismerteti az egészségügy területén, és bemutatja az otthonápolást és annak területen alkalmazható megoldásokat.

– A harmadik rész különböző módszereket ismertet, amelyek segítik az idősektől kapott visszajelzések értelmezését a termékfejlesztés egyes eltérő szakaszaiban

– A negyedik rész a legjobb gyakorlatokat gyűjti össze, illetve jó példákat hoz a sikeres közös értékalkotásra. A kézikönyvek egy ellenőrző listával végződnek, amelyek a termék/ szolgáltatás fejlesztés terén megtenni szükséges következő lépéseket foglalják össze.

Projekt honlap az ÁEEK Hocare 2.0 oldalon található.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Legolvasottabb cikkeink