• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hosszú egészségszalag a mellrák ellen

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Csaknem 200 kilométernyi valóságos és virtuális szalagüzenet született országszerte.

Csaknem 200 kilométernyi valóságos és virtuális szalagüzenet született országszerte majd’ 3000 ember tollából a ’Szalagcímem a mellrák ellen’ kampány keretében. A szalagokat október 28-án délután 3 órakor, a hagyományos mellrák elleni lánchídi sétán fogták össze, megalkotva az ország legnagyobb egészségszalagját. Idén bárki részese lehetett az Egészség Hídja mellrák elleni kampányának, aki felírta valóságos vagy a Facebookon található virtuális szalagokra a mellrák elleni figyelemfelhívással kapcsolatos üzenetét a szűrések, az önvizsgálat vagy a kockázatcsökkentő egészséges életmód témájában.

A kezdeményezésbe bevonták a parlamenti frakciókat, öt minisztériumot (Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztési Minisztérium), sportolókat, művészeket, és újságírókat, hogy egy igazán széleskörű összefogás jöjjön létre a társadalommal karöltve. Az Egyesületet alapító szakmai civil szervezetek saját rendezvényeiken és vidéki figyelemfelhívó sétákon gyűjtötték az üzeneteket, míg Budapesten és vidéken több szórakozóhely, cég, hotel szállt be a kampányba.

„Az alulról jövő kezdeményezés azt bizonyítja, hogy a társadalomnak fontos a nők egészsége és a mellrák ügye, ami független a politikától, a gazdasági helyzettől. Az idei reklámunk hangsúlyozza, hogy mivel mindenkinek az életében van legalább egy fontos nő, ezért ez nem csak a nők ügye, hiszen ha egy nő megbetegszik, az az egész családot érinti, ezért beszéljünk a szeretteinkkel erről a témáról. A cél, hogy egyre több 45-65 közötti nő vegyen részt az államilag finanszírozott, két évente esedékes szűréseken." – hangsúlyozta az eseményen Körtvélyes Éva, az egyesület elnöke.

Az idei rendezvényen kiemelt szerepet kapott a szalag az aktivitásokban is: a résztvevők a Széchenyi téren megformálták a mellrák nemzetközi jelképét, majd a Lánchíd közepén az egyesület vezetői, támogatói és arcai vezették végig önkéntesek közreműködésével az ország minden részéből összegyűjtött szalagokat, megalkotva ezzel a legnagyobb, és egyben legszemélyesebb egészségszalagot. Akinek nem volt alkalma korábban, a helyszínen is felírhatta gondolatát a szalagra, de ezzel nem zárult le a kampány: a Facebookon továbbra is alkalma adódik bárkinek megtoldani az ország szalagját.

A Szalagavató találkozón részt vettek az egyesületet alapító civil szakmai szervezetek, a támogató cégek képviselői és az ügy pártsemlegességét alátámasztva a politikai élet mindkét oldalának több szereplője is, így Szili Katalin, Talabér Márta, Bangóné Borbély Ildikó, Ertsey Katalin, dr. Lanczendorfer Erszébet. Az egyesület arcai – Detre Diána, Sebestyén Márta és Ungár Anikó mellett – megjelent még Wolf Kati, Náray Erika, Peller Anna, a sport világából pedig Kovács Kati és Csernoviczki Éva, olimpikonok, illetve részt vett az Egyesület korábbi fővédnöke, Dobrev Klára. Az Egyesület fővédnöke 2012-től Áder Jánosné Herczeg Anita.

Képek és részletek