• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szívünk Napja 2012 - most vasárnap

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Napi 30 perc séta elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk szívünk egészsége érdekében.

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Szív Világnapja alkalmából szeptember 30-án ismét közös ünneplésre invitálja a lakosságot. Ezen a napon minden évben szívünk egészsége, és a kockázati tényezők elleni védekezés áll a középpontban. A Szívünk Napján a számos interaktív szakmai előadás és színpadi bemutató révén a szervezők célja bevezetni a lakosságot a szív- és érrendszeri betegségek prevenciós lehetőségeinek világába.

Ahogy azt a kezdeményezés jelmondata – "Egészséges gyermek - egészséges felnőtt" – is mutatja, a kardiológusok ebben az évben arra szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy a megelőzést nem lehet elég korán elkezdeni. Már gyerekkorban figyelni kell az egészséges táplálkozásra, és rendszeresen kell mozogni, hiszen csak így válhat egészséges felnőtt a gyermekből.

A Szívünk Napja nagyrendezvényén ingyenes szűrővizsgálatok (vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint mérés) és szakorvosi tanácsadás révén a felnőttek megtudhatják, hogy milyen állapotban is van szívük valójában, és mit kell tenniük az egészségmegőrzésük érdekében.

A szűréseken és tanácsadáson kívül a látogatók megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertől kaphatnak segítséget azok, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelő sportot keresik. A Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói pedig a gyermekek elé varázsolják az elsősegélynyújtás világát.

Természetesen szórakoztató programok egész sora is várja a Szív Világnapján ünnepelni vágyó felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A rendezvényre kilátogatók jó kedvéről többek között salsa, capoeira, aerobic és thai chi bemutatók, Katus Attila, valamint Vastag Csaba sztárfellépő gondoskodnak. Ezek mellett kicsik és nagyok találkozhatnak a Barátok Közt sorozat közismert szereplőivel is. A reggel 10 órától kezdődő programok sorát a Republic zenekar koncertje zárja.

Az immár hagyományosan, évente megrendezésre kerülő ingyenes eseménynek ezúttal is a budapesti Városliget ad otthont. A Petőfi Csarnok melletti rendezvény házigazdái Détár Enikő és Rékasi Károly lesznek. Találkozzunk szeptember 30-án a Városligetben, a Szívünk Napján! További információért látogasson el a www.szivunk-napja.hu vagy a www.facebook.com/szivunknapja weboldalakra.

Legolvasottabb cikkeink