• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szombaton Budapest lesz a Richter Egészségváros

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Ingyenes szűrővizsgálatok és egészségügyi tanácsadás egy helyen.

Ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehetnek részt azok, akik szeptember 22-én, szombaton ellátogatnak Budapestre, a Szent Imre Kórházban megrendezésre kerülő a Richter Egészségváros Program egész napos családi eseményére. A Szent Imre Kórház hagyományos nyílt napjával összehangolt egészségügyi vizsgálatok mellett fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, a felnőtteket és az időseket egyaránt. Kellemes környezetben, az egészségért tett lépések mellett minden résztvevő hozzájárul a Richter Gedeon gyógyszercég által a Szent Imre Kórház számára felajánlott 2 millió forintos alapadomány növeléséhez.

Délelőtt 10 órától 18 óráig várják az egészségükért tenni akarókat. A negyedik éve zajló országos rendezvénysorozat részeként prosztata (PSA) szűrést, csontsűrűségmérést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, diabéteszes neuropátiás fájdalomszűrést, bőrgyógyászati szűrést, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon: memóriazavar és Alzheimer-kór, alvászavar, fájdalom és nőgyógyászati témákban felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász véleményét is kikérhetik, a Patika sátorban pedig a „Kérdezze gyógyszerészét" tanácsadás várja az érdeklődőket. Ezen kívül elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson valamint véradáson vehetnek részt a legaktívabb lakosok.

Számos színes családi program kíséri a napot, a gyermekeket bábszínház, játszóház, arcfestés és rajzverseny várja, míg az anyukák, a nőkről való gondoskodás jegyében a Richter a Nőkért Program keretében beszélgetéseken vehetnek részt vagy éppen kisfilmeket tekinthetnek meg. Ennek fontos eleme a Terézanyu Klub, melynek célja, hogy tabuk nélkül, őszintén lehessen beszélni a nők helyzetéről, például arról, hogyan változik meg a nők élete az anyasággal, illetve az Aranyanyu Díjról, amely az oktatásban és az egészségügyben dolgozó nők áldozatos munkájának társadalmi elismertségét kívánja növelni.

Az elmúlt évek során számos ismert személy állt a kezdeményezés mellé, így aki ellátogat a Richter Egészségvárosba, az találkozhat és beszélgethet Jaksity Kata műsorvezetővel, Rudolf Péter színművésszel, Rácz Zsuzsa íróval, együtt tornázhat a hatszoros aerobik világbajnok Katus Attilával, valamint kérheti kedvenc slágerét Garami Gábortól a Class FM élő kívánságműsorában. A rendezvényen színpadra lépnek továbbá a Supernova Mazsorett, a Cool Dance School, a Salátabár Produkció valamint a Supernova Táncegyüttes is.

A Richter Egészségvárosban nemcsak saját egészségükért tesznek az érdeklődők, hanem részvételükkel a város kórházának fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A Richter Gedeon gyógyszercég által a Szent Imre Kórház számára felajánlott 2.000.000 forintnyi adományalapot a lakosok a programokon való részvételükkel tovább növelhetik. Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap, amelybe valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért pontokat gyűjthet.

A beváltott pontok egyenként 300 Ft-ot érnek, melyet a Richter hozzáad a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez. A nap végén pedig fény derül, hogy a sok ezer résztvevő egészsége hány millió forintot jelent a kórháznak.

A részletes programról a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.