• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Támasz a három lábon álló széknek

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A valaha hiperaktív gyermekek ma problémákkal küzdő felnőttek lehetnek. Nekik segít az eleven Team.

A hiperaktivitás a felnőttkorra is jelentős mértékben kihat. A legújabb vizsgálatok szerint a felnőtt populáció 3-6%-ánál jelentkezik, a hiperaktív gyermekeknek nagyjából a fele hiperaktív felnőtté válik. A felmérések szerint a hiperaktívak közel egynegyede felnőttkorukra súlyosabb élethelyzetbe is kerül. A hiperaktív tünet együttes egy „ három lábon álló szék": fokozott tevékenység aktivitás, figyelmetlenség, impulzivitás jellemzi. Felnőtt korra az impulzivitás marad meg a legnagyobb mértékben. A gyermeket nevelő impulzív szülő kivárás- és késleltetés gyenge magatartása nem teszi lehetővé, hogy gyermeke fejlődésének minden „lépcsőfoka" kellő ideig tartson: ráadja, megcsinálja helyette, felveszi, átteszi, megemeli, hirtelen döntéseket hoz, kiszámíthatatlan.

Az Eleven Team olyan szülői programot dolgozott ki és olyan speciális információk és megfigyelések birtokában van, melyet az elmúlt években, rendszerezett ismeret formájában tanácsadásokon alkalmaznak. Ezek az információk a hiperaktív személyiségjegyű, impulzív szülőknek a segítségére lehetnek abban, hogy saját gyermekeik nevelését tudatosabb szülőként valósítsák meg, bizonyos életkori kockázatokat ismerve preventív folyamatokat építhessenek be a családjuk mindennapjaiba. Speciális kérdőívet dolgoztak ki, hogy segítsék az elbizonytalanodott szülőket, hogyan azonosítsák saját tüneteiket, erős- és gyenge pontjaikat a gyermeknevelésük terén.

Az Eleven Team olyan szervezet, mely a hiperaktivitás/figyelemhiányos állapot terén pontos, részletes és korszerű szakmai tudással bír, a viselkedési problémák, alkalmazkodási nehézségek szakértői, ismerik azokat a kockázati tényezőket, melyek megnehezítik a gyermekek és szüleik életét. Olyan módszereket, technikákat alkalmaznak, melyek kiszolgálják az eleven, pörgős gyermekek igényeit és segítenek a szüleiknek is a családi élethelyzetekben.

2008. november 30.-án vasárnap, 10.00.-tól ingyenes „nyughatatlan felnőtt nap" lesz az Eleven Team Tréningközpontban - Budapesten a XIV.kerületben a Stefánia út 61.sz. alatt – ahol minden hiperaktivitásban érintett vagy érdeklődő szülő, nagyszülő díjtalanul vehet részt a programon, ahol prezentációval és tréninggel egybekötött, tájékoztatás, tanácsadás lesz felnőtteknek. A részletes program a szervezet honlapján az „akciók-aktualitások" menüpontban érhetők el.