• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új kezelési program az érbetegeknek Hévízen

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Magyarországon mintegy 200.000 ellátatlan érbeteg él, és 50-60 ezren állnak kezelés alatt.

A fizioterápia fontos eleme a perifériás érbetegségek megelőzésére, illetve kezelésére, s az egyéb kezelési módok hatásának támogatására, ami elengedhetetlen, hiszen elhanyagolva akár a végtag elveszítéséhez is vezethet a folyamat. A hidro- és balneoterápiában élen járó Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház ezúttal kifejezetten az ilyen esetek fizioterápiás ellátására állított össze szakmai programot.


A program része a megfelelő szakorvosi vizsgálat, alapos – ám fájdalmatlan és véres beavatkozással nem járó - diagnosztikai eljárás, aminek célja a beteg általános állapotának felmérése, az érbetegség stádiumának rögzítése - tudtuk meg Dr. Szekeres László orvos-igazgatótól.


- A kezelést egy kúraszerű program keretei között végezzük el, és természetesen ennek során indokolt esetben folyamatos orvosi ellenőrző vizsgálatokat biztosítunk. A kúra végén az elért változást rögzítjük, majd részletes orvosi dokumentumot adunk át, hogy ne csak a beteg, hanem a kezelőorvosa is minderről pontos információkhoz juthasson – tette hozzá.


A szakorvosi vizsgálat telefonos előjegyzési rendszerben működik - a 06-30/726-3075 telefonszámon kérhetnek időpontot a betegek.
Magyarországon mintegy 200.000 ellátatlan érbeteg él – köztük több tízezren, akik vélhetően nem is tudnak betegségükről, vagy még nem keresték fel orvosukat. Évente 50-60 ezerre tehető a kezelt érbetegek száma, miközben évente egy százalékkal nő az érbetegségben szenvedők összlétszáma.

Az érbetegek mintegy harmadánál alkalmazható csupán érműtét, a többi betegnél konzervatív, elhúzódó kezelés szükséges. Emiatt az érbetegségek megelőzése, kezelése és gondozása kiemelt jelentőségű feladat.


A perifériás verőér- és vénás érbetegség jellegzetes tüneteket okoz – ilyen például az átmeneti sántítás, nyugalmi fájdalom, lábikragörcs, duzzanat, érduzzanat, érgyulladás, bőrsérülés, vagy bőrfekély. Sajnos a betegség idült, vagyis megfelelő kezelés híján, önmagában a folyamatos állapotromlás mellett akár a végtag elvesztéséhez is vezethet.


Dr. Szekeres László kiemelte: a fizioterápia ugyanakkor alkalmas lehet akár a megelőzésre, akár a már kialakult betegségben alkalmazott kezelés(ek) hatásának további fokozására. A Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. által összeállított szakmai program kifejezetten az ilyen esetek fizioterápiás ellátására alkalmas.

Legolvasottabb cikkeink