• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Véget ért a tavaszi fák pollenszórása

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A legnagyobb koncentrációban a 21. héten is a pázsitfűfélék virágporszemei voltak jelen a csapdákban.

A 21. héten véget ért a tavaszi fák pollenszórása - nagy mértékben lecsökkent a levegőben lévő virágpor mennyisége. A legnagyobb koncentrációban ezen a héten is a pázsitfűfélék (Poaceae) virágporszemei voltak jelen a csapdákban, bár mennyiségük csökkent - nagyon magas szintet csak Békéscsabán és Egerben ért el, a legtöbb állomáson magas, Pécsett közepes, Szolnokon alacsony szintet regisztráltak - áll az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózatának jelentésében.


Ugrásszerűen megemelkedett a csalánfélék (Urticaceae) pollenkoncentrációja - országszerte közepes, Miskolcon, Pécsett, Szolnokon és Szombathelyen alacsony szintet monitoroztak. Lecsengőben van a fenyőfélék (Pinaceae) virágzása - magas koncentrációt egy állomáson sem mértek, országszerte közepes, Mosdóson, Nyíregyházán, Szolnokon és Tatabányán alacsony szintet detektáltak. Végéhez ért az eperfa (Morus) pollenszórása - magas szintet egy városban sem, közepes szintet is csak Győrött, Mosdóson, Pécsett és Szekszárdon mértek, a többi helyen alacsony koncentrációban vagy nem regisztrálták.


Emelkedett a bodza (Sambucus) virágporának koncentrációja - Győrött, Kecskeméten, Nyíregyházán, Szegeden és Veszprémben közepes szintet ért el, a többi helyen alacsony szintet, vagy nem volt jelen a csapdákban. Megkezdte pollenszórását a lórom (Rumex) - Debrecenben közepes, a többi városban alacsony koncentrációban, Mosdóson és Salgótarjánban még nem detektálták. Elindult az útifű (Plantago) virágzása is - országszerte alacsony szintet mértek, illetve Salgótarjánban nem regisztrálták. Véget ért a platán (Platanus) és a vadgesztenye (Aesculus) pollenszórása is - közepes szintet még 2-2 állomáson mértek, a többi városban virágporszemeik alacsony koncentrációban vagy nem voltak jelen a csapdákban.


Emelkedett a légkörben az allergén gombaelemek mennyisége - Győrött, Mosdóson és Szombathelyen már elérte a nagyon magas szintet. A kültéri allergén gombaelemek a legtöbb állomáson már közepes vagy magas koncentrációban voltak jelen a csapdákban.