• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

300 millióból épült meg a gyermekpszichiátriai gondozó

Egészségpolitika 2022.03.30 Forrás: MTI
300 millióból épült meg a gyermekpszichiátriai gondozó

A kecskeméti megyei kórház telephelyén felépült gondozóban öt rendelőegység várja a betegeket 21. századi körülmények között.

Háromszázmillió forintos kormányzati forrásból épült meg a gyermek- és ifjúságpszichiátriai gondozó a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti központi telephelyén - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós elmondta: a gyermekellátásra vonatkozó nemzeti egészségügyi program prioritásként kezeli a sürgősségi gyermekellátást és a mentálhigiénés fejlesztéseket, ami országosan 13 kórházat érint 8 milliárd forint értékben. A fejlesztéseket segíti továbbá a Modern városok program is - tette hozzá.

A gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátás fejlesztésének az ad jelentőséget, hogy 10 éves kor felett a mentális betegségek számítanak a leggyakoribb gyermekkori betegségnek, és a 15-20 éves korosztályában a leggyakoribb az öngyilkosság - fejtette ki.

Zombor Gábor Kecskemét korábbi polgármestere úgy fogalmazott: régi adósságát törleszti az egészségügy a térség lakosságának, hiszen már évekkel ezelőtt megfogalmazódott egy korszerű ellátóhely az addiktológiai és mentálhigiénés problémákkal küzdők számára. A politikus hozzátette: az elmúlt tizenkét év alatt több mint 30 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a megyei kórházban, és számtalan új lehetőség nyílt a szakemberek számára, ami az ellátás minőségét javította. Ezek között említette az egynapos sebészet elindítását, a sürgősségi osztály felújítását, a skill-labor átadását és a nővérszálló építését. Mint mondta, a 13 milliárd forintos Pólus II. plusz program forrásaiból lehetősége nyílna a kórháznak, hogy minden szakma egy telephelyen gyógyítson.

Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója elmondta, a gyermek- és ifjúságpszichológiai gondozó zöldmezős beruházással 300 négyzetméteren épült meg, így öt rendelőegység várja a betegeket 21. századi körülmények között. A kórházvezető is kitért a Pólus programra, amellyel megvalósulna az intézményvezetés régi szándéka, hogy az összes gyógyító tevékenység egy helyre költözzön.

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink