• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

3200 milliárd forint az egészségügynek 2024-ben

Egészségpolitika 2023.06.29 Forrás: MTI
3200 milliárd forint az egészségügynek 2024-ben

Latorcai Csaba: "Elkötelezettek vagyunk az egészségügy fejlesztése mellett, bármilyen idők is járjanak."

A kormány a 2024-es költségvetésben több mint 3200 milliárd forintot szán egészségügyi célokra - jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára szerdán Gyöngyösön, a Bugát Pál Kórház Semmelweis-napi ünnepségén. Latorcai Csaba azt mondta, a kormány a kezdetektől fontosnak tartja a hazai egészségügy fejlesztését. A 2010-es kormányváltás után az egészségügyben dolgozók megbecsülése érdekében és az infrastrukturális háttér megújítása területén évtizedes mulasztásokat kellett pótolni - fűzte hozzá. "Elkötelezettek vagyunk az egészségügy fejlesztése mellett, bármilyen idők is járjanak. Sem a Covid sújtotta időszak, sem pedig most a háború nem téríthet el bennünket vállalásainktól, a magyar egészségügy fejlesztésétől, attól, hogy mindent megtegyünk egy egészségesebb, fittebb magyar jövő érdekében."

Az államtitkár a költségvetés egészségügyre szánt tételei közül kiemelte azt a mintegy 200 milliárd forintot, amely az állami, egyházi és egyetemi intézmények ápolóinak béremelésére áll rendelkezésre. Jelezte, hogy idén júliustól is 18 százalékkal emelkedik a bérük.

A 2024-es keretek lehetővé fogják tenni az egészségügyi ellátás további finanszírozását, a tervezett fejlesztéseket - szögezte le Latorcai Csaba, aki a kormány nevében köszönetet mondott azért, hogy az egészségügyben dolgozók "az elmúlt években kitartottak" és becsületes munkával, sok lemondással szolgálták, szolgálják a betegek gyógyulását, "az egészségesebb Magyarország szellemi, lelki és fizikai megújulását".

A kormány célja az, hogy ne életminőségek közötti különbséget, hanem életstílus melletti választást jelentsen az, ha valaki városban vagy kistelepülésen él. Szavai szerint a vidék népszerűségéhez és megtartóerejéhez megélhetést nyújtó, vonzó és helyben elérhető munkahelyekre, minőségi, magas életszínvonalat biztosító infrastruktúrára és szolgáltatásokra, színvonalas egészségügyi szolgáltatásokra van szükség. A területfejlesztés régóta fennálló kihívása vidék és város kiegyensúlyozott fejlesztése - mondta.

"Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb tagállama közé kerüljön. A kormány ebben a munkában partnerként tekint az egészségügyi dolgozókra is" - jelentette ki Latorcai Csaba.

Legolvasottabb cikkeink