• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A magánegészségügy legnagyobb szolgáltatójává fejlődtek

Egészségpolitika 2024.05.30 Forrás: TritonLife - Weborvos
A magánegészségügy legnagyobb szolgáltatójává fejlődtek

Jelentősen bővülő hálózattal és megduplázott bevétellel zárta a tavalyi évet a TritonLife – A cégcsoport további növekedést tervez.

Dinamikus terjeszkedésének köszönhetően megduplázta bevételét és jelentősen bővítette hálózatát tavaly a kizárólag magyar tulajdonosi hátterű TritonLife Csoport, amely Magyarország legnagyobb és legkomplexebb, a teljes betegutat lefedő, országosan elérhető járó- és fekvőbeteg ellátással, valamint képalkotó és laboratóriumi diagnosztikával rendelkező magánegészségügyi szolgáltatójává vált, tudatta a vállalkozás közleményében.

12 ezer műtét

2023-ban közel 35 milliárd forint nettó árbevételt ért el a csoport az egy évvel korábbi 17,5 milliárd forint után. A cégcsoport komoly növekedési ívet futott be: bővült három diagnosztikai központtal (Veszprémben, Miskolcon és Sopronban), egy vadonatúj magánkórházzal Miskolcon, Magyarország legmodernebb és leginnovatívabb laborjával, továbbá a TritonLife Csoporthoz került 22 dialízisközpont, a Macroklinika - Miskolc legnagyobb járóbeteg-ellátója -, és az Istenhegyi Magánklinika is. 2023-ban a különböző szakterületeken végzett műtétek száma 12 000-re emelkedett a 2022-es 9600-ról. Félmillió orvos-beteg találkozás bonyolítottak a megelőző évi 400 000-rel szemben. A csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2023-ban 2500-ra emelkedett a 2022-es 1200-hoz képest. A fejlődés dinamikáját jól mutatja, hogy 2024-ben már 10 városban (Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár, Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc, Sopron) van jelen a TritonLife, több mint 70 szakterületen nyújtva komplex szolgáltatást a betegellátásban.  

Haraszti Péter, a TritonLife Csoport alapító-vezérigazgatója kiemelte, hogy az erőteljes belföldi terjeszkedésnek, beruházásoknak köszönhetően a TritonLife mára a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató, amely a legkomplexebb szolgáltatást nyújtja az országban, lefedi a teljes betegutat a laboratóriumi diagnosztikától a műtéti utókezelésig. A 2023-as év eseménydúsra sikerült a TritonLife Csoport életében, melynek eredményeképpen az ország legtöbb pontján már a TritonLife biztosítja az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségét.

Részt vesznek az államilag akkreditált szakorvosképzésben

 

A magánszolgáltatók között egyedülálló módon a TritonLife Csoport az államilag akkreditált szakorvosképzésben is részt vesz gyakorlati helyszínként több fontos szakterületen: aneszteziológia-intenzív terápia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, csecsemő, -és gyermekgyógyászat, újszülött és patológiás újszülött gyógyászat, labordiagnosztika, valamint plasztikai-, és égés sebészet szakmákban fogadhatnak szakorvosjelölteket különböző idejű gyakorlati részképzésekre, gyakorlatilag oktató kórházként működve. A fejlesztésekre tavaly több 5,3 milliárd forintot fordított az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatója. Haraszti Péter kihangsúlyozta, hogy rendkívüli eredménynek tartja, hogy megduplázták árbevételüket, amely 17,5 milliárdról 35 milliárd forintra nőtt. A felvásárolt 22 dialízis központot tömörítő Fresenius MC vesztesége miatt az EBITDA a 2022-es 1,23 milliárd forintról fél milliárd forintra módosult – tette hozzá. 

 

A vezérigazgató úgy vélte, hogy a magánegészségügyi szolgáltatók között már tavaly megindult egy konszolidációs folyamat, amely idén is folytatódik. Azok a cégek működhetnek eredményesen, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak és országos lefedettségük is erős. Ennek érdekében tavaly több akvizícióval, stratégiai partnerségi megállapodással, fejlesztéssel, beruházással erősítette pozícióját a TritonLife, aminek köszönhetően 2024-ben már 10 városban (Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc, Sopron) van jelen. A TritonLife Csoport egész régiók járóbeteg és egynapos sebészeti ellátásáért felel, Budapesten a három nagy járóbetegközpont mellett átadás előtt áll a harmadik magánkórháza, valamint megkezdte működését a központi laboratóriuma. 

Keresletnövekedésre számítanak

- Bár a gazdasági trendek jelentős költségterhet róttak ránk, hiszen nőttek az energiaárak, drágább lett az ingatlanbérléstől kezdve a finanszírozásig gyakorlatilag minden, és a szabályozói oldalról is egyre nagyobb figyelem követi az iparágunkat, mégis átlagon felüli növekedésre voltunk képesek – összegzett a vezérigazgató. Hozzátette: - Továbbra is keresletnövekedésre számítunk a minőségi egészségügyi ellátást illetően, még ha érzékeljük is, hogy a szélesedő vevői kör árérzékenyebb a korábbinál. A jobb ár-érték alapú szolgáltatásokra nem az alacsonyabb minőséggel, hanem a költséghatékonyabb működéssel és innovatív megoldásokkal reagálunk, mert az innováció és kreativitás az egészségügyben is áttörést hoz. Ezzel nagyobb érték megteremtésére, jobb eredményességre, jobb hozzáférhetőségre, egyszerűbb betegutakra, olcsóbb szolgáltatások létrehozására leszünk képesek kevésbé bonyolult módon, amely mind az ügyfelek, mind a szolgáltató számára kedvezőbb – foglalta össze a cégcsoport alapító vezetője. 

PIC II, magánkórház, képalkotó diagnosztika, labor

A 2023-as főbb mérföldkövek közül Haraszti Péter kiemelte, hogy a TritonLife Róbert Magánkórházban kezdte meg tavaly működését az ország egyetlen emelt szintű (PIC II) koraszülött intenzív osztálya, ehhez a hazai magánegészségügyi szolgáltatók közül elsőként kapták meg a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) működési engedélyét. Márciusban nyitotta meg a csoport az Észak-Balatoni régió első, speciális vizsgálatokra is felkészített képalkotó nagydiagnosztikai központját Veszprémben; Miskolcon pedig a 3 milliárd forintból létrehozott magánkórház és a járóbeteg-ellátást, valamint komplex képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat biztosító miskolci MacroKlinika TritonLife csoporthoz való csatlakozása révén a teljes betegutat biztosító szolgáltatást nyújtanak a régióban. 

Megemlítette azt is, hogy a régió legkorszerűbb megoldásait kínáló laboratóriumi diagnosztikai hálózatát hozták létre tavaly, a TritonLabs a közfinanszírozott és a magánellátás számára egyaránt széles spektrumú diagnosztikai- és nehezen elérhető vizsgálatokat biztosít extra rövid időn belül. A csoporthoz idén az Istenhegyi Magánklinika csatlakozott, amely éves szinten több mint 1500 műtétet végez. Haraszti Péter arról is beszélt, hogy az idén további bővülést terveznek, különösen a vidéki településeken, ezzel is erősítve az országos lefedettséget, és hozzájárulva a régiók versenyképességének növeléséhez. 

 

Haraszti Péter és dr. Fábián Lajos

A "legek" éve

Dr. Fábián Lajos, a TritonLife Csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Társelnöke, és Egészségügyi Tagozatának elnöke a „legek” évének nevezte 2023-at, amikor több területen is elsőként jelentek meg a szolgáltatók közül. A több százmillió forintos beruházással létrehozott magas színvonalú, perinatális intenzív centrumról – PIC II –elmondta, hogy az nem csak az anyáknak és az újszülötteknek nyújt biztonságot, de a koraszülöttek megfelelő idejű, speciális ellátásával az állami ellátórendszerre nehezedő terheket is enyhíti a koraszülött-ellátásban éppúgy, mint a későbbiekben, a kezelési igények csökkentésével. Az új koraszülött intenzív osztály az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) engedélyével bekapcsolódhat az állami szakorvos képzésbe, segítve a beteg újszülöttek ellátásáért felelős újszülött-gyógyászok (neonatológusok) számának növelését – tette hozzá. 

Dr. Fábián Lajos ismertette, hogy az Észak-Balatoni régió első, speciális vizsgálatokra is felkészített képalkotó nagydiagnosztikai központja, a veszprémi, 680 négyzetméteres diagnosztikai központ évente 20.000 vizsgálat elkészítésére készül, tehermentesítve az állami egészségügyet, és jelentősen csökkentve a térségben a CT, MRI, digitális röntgen és ultrahang vizsgálatok várakozási idejét. A vármegyében elsőként speciális vizsgálatok is elérhetőek lesznek, köztük a Cardio-CT vizsgálat (szív és a szívkoszorúerek vizsgálata) és az MR artrográfia, amellyel a legapróbb ízületi károsodásokat is ki lehet mutatni. 

A miskolci hálózatukat pedig az ország legkomplexebb szolgáltatást nyújtó, integrált magánegészségügyi ellátórendszerének nevezte Fábián Lajos, ahol a teljes betegút végig követhető (járóbetegellátás, teljes diagnosztika, fekvőbeteg ellátás, akár hosszabb kórházi ápolást igénylő műtéti beavatkozások, valamint egynapos sebészeti beavatkozások). 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket, a kapacitás pedig évente több mint 30.000 orvos-beteg találkozásra és évi 3-4 ezer műtétre, többezer képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas. 

 

A több mint egymilliárd forintos eszköz beruházással elindított TritonLabs központi laboratóriuma már több mint 60 egészségügyi szolgáltatóval illetve vérvételi hellyel szerződött a TritonLife Csoport 21 ellátóhelye mellett; hosszú távon évente akár tízmillió teszt elvégzésére is lehetőség nyílik, és az új laboratóriumi hálózatnak köszönhetően már olyan különleges tesztek is elvégezhetők hazánkban, amelyekhez eddig a legnagyobb szolgáltatók is külföldi laborokba küldtek mintákat – hangsúlyozta a TritonLife Csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője.

Fotók: TritonLife