• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ágazati érdekegyeztetést sürget Cser Ágnes

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Érdekegyeztető Tanács ülését soron kívül összehívni szíveskedjenek...

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök helyettesnek és dr. Réthelyi Miklós miniszternek írt levelet Cser Ágnes az MSZ EDDSZ és az MSZ EDDSZSZ elnöke, amelyet szó szerint közlünk. 

"Tisztelt Miniszterelnök helyettes Úr, Tisztelt Miniszter Úr!
2011. december 28-án az MTI által közzétett miniszterelnöki szóvivő nyilatkozata „…akcióterv kidolgozására utasította Orbán Viktor kormányfő Navracsics Tibor közigazgatási és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert azzal összefüggésben, hogy a Magyar Rezidens Szövetség által meghirdetett akció során letétbe helyezett felmondólevelek hamarosan „aktiválódnak"."Az Origó december 29-én közölte Szócska Miklós nyilatkozatát: „…az egészségügyi ágazat és az intézmények továbbra is bíznak abban, hogy a letétbe helyezett felmondóleveleket a dolgozók nem érvényesítik. „Mindenesetre a kormány szerdán határozatot hozott arról, hogy készüljön egy akcióterv az esetleges ellátási zavarok megelőzésére, illetve kiküszöbölésére."

A december 28-ai és 29-ei Magyar Közlönyben még nem jelent meg a kormány döntése. Ugyancsak december 29-én az Origó idézi Papp Magor nyilatkozatát újságírói kérdésre: „egy teljes orvostársadalmat érintő alapbérrendezésre vonatkozó ajánlatot kaptak a Magyar Rezidens Szövetség vezetői csütörtökön Szócska Miklós egészségügyi államtitkártól. Papp a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban folytatott több, mint háromórás egyeztetés után azt mondta, hogy a következő órákban konzultálni fognak a kollégáikkal, és hamarosan a közvéleményt is tájékoztatni fogják döntésükről."

Tisztelt Miniszterelnök helyettes Úr, Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, hogy a Kjt. hatályos rendelkezései, valamint az egészségügyi és szociális ágazatra vonatkozó ágazati egyeztetést szabályozó ügyrendek alapján az Egészségügyi és Szociális Ágazati Érdekegyeztető Tanács ülésétsoron kívül összehívni szíveskedjenek. Kérem szíveskedjenek az Érdekegyeztető Tanácsok tagjai számára az ajánlatot írásban megküldeni. Többször írásban kezdeményeztem az ágazati érdekegyeztető tanácsok soron kívüli összehívását napirendi pontok megjelölésével, erre a mai napig nem került sor. Természetesen Szócska államtitkár bárkivel, bármikor tárgyalhat, azonban a Kjt. hatályos rendelkezése szerint az ágazati munkavállalók nagyobb csoportját érintő kérdésekben ágazati érdekegyeztetésen egyeztet a miniszter. A miniszterelnökhöz írott legutolsó, december 20-ai levelemben ismételten kezdeményeztem az érdemi tárgyalást, egyeztetést".

Budapest, 2011. december 29.

Cser Ágnes
MSZ EDDSZ elnök
MSZ EDDSZSZ elnök