• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Áram-közbeszerzés: Reagál a GYEMSZI

Egészségpolitika Forrás: GYEMSZI

Az ajánlattételi dokumentációt több társaság is letöltötte, de nem érkezett ajánlat.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) visszautasítja azokat a pánikkeltésre alkalmas sajtóhíreket, amelyek az egészségügyi ellátás bárminemű veszélyeztetésére utalnak - reagál az intézmény a Világgazdaságban ma megjelent cikkre, melyben a lap azt írta, hogy "Egyetlen energiaszolgáltató sem tett ajánlatot a kórházak közös villamosenergia-beszerzésére kiírt eljáráson".

Mint a közleményben írják, "a GYEMSZI, együttműködve az Egészségügyért Felelős Államtitkársággal mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenntartásába kerülő, rábízott intézményekben a biztonságos betegellátás mellett hatékony gazdálkodás legyen.
A közös közbeszerzések - így a villamos energia beszerzés is - az átláthatóságot szolgálják, miközben az egészségügyi intézmények működési költségeinek csökkentésével lehetőség nyílik a más célra felhasználható források felszabadítására.

A GYEMSZI 2012-ben több közös beszerzést indított, amelynek köszönhetően milliárdos megtakarítás látszik. Tavaly 15 intézményt vont be a közös villamos-energia beszerzésbe, amely révén a korábbi 25 forint/ kWh átalagár helyett 20,3 forint/ kWh áron jutnak a villamos energiához a kórházak, amellyel összességében 119 millió forintot takarítanak meg.

Ennek ismeretében a GYEMSZI újabb közbeszerzést indított. Annak ellenére, hogy az ajánlattételi dokumentációt több társaság is letöltötte, az ajánlattételi határidőig nem érkezett ajánlat. Ezért a Bíráló Bizottság javaslata és a Döntéshozatali Testület jóváhagyását követően az eljárást a Kbt. 76. § (1) a) pontja alapján a GYEMSZI eredménytelennek minősítette. Erről felelős vezetőként a GYEMSZI főigazgatója, dr. Török Krisztina levélben értesítette a fenntartásában lévő kórházak igazgatóit, hogy megtegyék a szükséges lépéseket.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az egészségügyi szolgáltatók jelenleg is rendelkeznek hatályos villamos energia kereskedelmi szerződéssel, versenypiaci – közbeszerzésben megkötött- és egyetemes szolgáltatási szerződéssel, így villamos energia szolgáltatás nélkül egyetlen intézmény sem marad.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet a szükséges előkészítő munkálatok után, a vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően újabb eljárást indít, amelyről a későbbiekben ad tájékoztatást" - áll a közleményben.