• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Az EB is elismeri a kormány egészségügy intézkedéseit

Egészségpolitika 2019.12.11 Forrás: MTI
Az EB is elismeri a kormány egészségügy intézkedéseit

Orbán szerint Kásler Miklós többet tett a rákos betegekért, mint az egész Jobbik frakció együttvéve.  

Sok szó esett az egészségügyről a parlament keddi ülésén. Több interpelláció és azonnali kérdés is foglalkozott az ágazat ügyeivel.

Simicskó István (KDNP) szerint az egészségügy területén kezdenek látszani a kormányzati intézkedések eredményei: az emberek általános egészségügyi állapota javuló tendenciát mutat. Hozzátette: a kormány a központi régióban 1000 mentőautót cserélt le, 2010 óta pedig közel 200 milliárd forintot fordított CT- és MR-készülékek beszerzésére. Milyen eredményeket hoztak népegészségügyi programok? - kérdezte. Lesz-e dél-budai centrumkórház, miután a főpolgármester kórházstopot hirdetett? - tudakolta.

Horváth Ildikó, az Emmi egészségügyi államtitkára beszámolt arról, hogy az Európai Bizottság is elismeri az egészségügy terén megtett kormányzati intézkedéseket. Rendkívül jelentős előrehaladásnak nevezte, hogy nőtt az egészséges életévek száma a 2008 és 2017 közötti időszakban, férfiak esetében 5, nők esetében 2,5 évvel - mondta. A népegészségügyi szűrőprogramokon - az emlő-, a méhnyak- és a vastagbélszűrésen - történő részvételre biztatta az embereket. Közölte azt is, fontos, hogy megépüljön a dél-budai "szuperkórház"

Jakab Péter (Jobbik) arra mutatott rá, hogy a magyar kormány két új kórházat épít, de Kenyában. Sorolta a hazai egészségügy problémáit, és feltette a kérdést a miniszterelnöknek: "önöknek Magyarország az első vagy Kenya?" Bírálta Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert, aki dicséri a hazai egészségügyi ellátást. Évente 33 ezer ember hal meg daganatos betegségben, kórházi osztályokat zárnak be és még vécépapír sincs az intézményekben. Hova tűnik el az emberek által befizetett társadalombiztosítás? - kérdezte. Szerinte nem látszik a befizetés nyoma az egészségügyön.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy felelt: Kásler Miklós többet tett a rákos betegekért, mint az egész Jobbik frakció együttvéve."Epeömlésnek" és nem kérdésnek minősítette az ellenzéki felszólalást, és azt mondta Jakab Péterről, hogy gyógyíthatatlan feltűnési viszketegségben szenvedő ember, ezért folyamatosan provokál. Leszögezte ugyanakkor, hogy ezt ezután is jámbor türelemmel fogják viselni. Banális szamárságnak minősítette a képviselő szavait és közölte: 2010 óta a kormány 770 milliárd forinttal költ többet az ágazatra, mint "az önök újdonsült, összebútorozott házastársai", a szocialista párt.

Tordai Bence (Párbeszéd) azt kérdezte, mi lesz azokkal a betegekkel, akik kiszorulnak az ingyenes egészségügyi ellátásból. Azok is ellátás nélkül maradnának például, akik ugyan dolgoznak, de a munkáltatójuk nem jelenti be őket - mondta.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára azt közölte: nem az a célja az új társadalombiztosítási törvénynek, hogy bárkit is kiszorítson bármilyen ellátásból, az álláskeresési ellátásokban részesülők is biztosítottak. Arról pedig bárki meggyőződhet, hogy a munkáltatója rendezi-e a járulékfizetési kötelezettségét - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink