• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az Év Felelős Foglalkoztatója lett az orosházi kórház

Egészségpolitika 2021.12.02 Forrás: Weborvos
Az Év Felelős Foglalkoztatója lett az orosházi kórház

A járvány miatt egy évvel később kapta meg az egészségügyi intézmény az elismerést a Közszféra szervezetei kategóriában.

– Nagy megtiszteltetés volt kollégáim nevében átvenni ezt az elismerést. A kórházban a felelős foglalkoztatás céljaként azt fogalmaztuk meg, hogy biztosítsuk dolgozóink számára a megfelelő pihenést. Olyan programokat szervezzünk a munka során letölthető pihenőidőben, illetve a szabadidő hasznos eltöltése érdekében, amelyek testileg, lelkileg és fizikálisan is megújítják és felfrissítik őket, megelőzve ezzel a munkahelyi kiégést – fogalmazott az átadó után dr. Duray Gergő főigazgató. 

Az OFA Nonprofit Kft. 2016 óta hirdeti meg "Az Év Felelős Foglalkoztatója" pályázatát, amelynek célja azon hazai munkáltatók elismerése, akik számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel. A pályázatban azoknak a jó gyakorlatoknak, HR beavatkozásoknak bemutatását várják, amelyek túlmutatnak a törvényi előírásokon és a munkavállalók jóllétét, elégedettségét, ezáltal megtartásukat, elkötelezettségüket szolgálja.

A Covid járvány miatt a 2020-as pályázat díjátadója tavaly elmaradt, amit a szervezők most, a 2021-es eseménnyel összevontan tartottak meg Budapesten november végén. Az elismeréseket öt kategóriában osztották ki, az Orosházi Kórház a Közszféra szervezetei kategóriában 2020-ban 1. helyezést ért el.

A kórház főigazgatója hangsúlyozta, a kórházban és azon kívül szervezett programokon az összes dolgozó részt tud venni, a járvány előtti időszakban pedig nagyon sok sporteseményen indultak a kórház csapatai, természetjáró programokat szerveztek, színházba, kiállításra mentek közösen a dolgozók és népszerűek voltak a családi napok is.

– Sajnos a Covid járvány alaposan átírta ezen terveinket. A korábban jól működő és népszerű programjaink többsége szünetel, hisz a korlátozások és a kollégák sűrűbb munkabeosztása, a rájuk rakodó plusz terhek miatt nagyon nehéz összehozni a közösségi eseményeket. A kórházban működő Egészségfejlesztési Iroda munkatársai azonban már dolgoznak rajta, hogy amint erre ismét lehetőség nyílik, újrainduljanak a kórházi dolgozókat összefogó, a kikapcsolódást, pihenést segítő közösségi programok – tette hozzá dr. Duray Gergő. 

Az eseményen felszólalt az innovációs és technológiai miniszter is:

– Elismerés illeti a minőségi munkahelyek megteremtésében élenjáró, a családbarát hozzáállást, a fejlődési, előrelépési lehetőségek biztosítását vagy az egészségmegőrzést a mindennapi gyakorlatban tudatosan és következetesen érvényesítő vállalatokat és szervezeteket – mondta Palkovics László. Hozzátette, a munkaadókra abban is számítanak, hogy a legfontosabb értékükként kezelt munkaerő megtartása, fejlesztése, és jólléte érdekében erőfeszítéseket tegyenek.

Eredmények: 

V. kategória: Közszféra szervezetei (2020)

1. helyezett - Orosházi Kórház

2. helyezett - Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft.

3. helyezett - Vas Megyei Önkormányzati Hivatal

(A képen: dr. Duray Gergő, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatója és Nagy Ádám, az OFA Nonprofit Kft. ügyvezetője az átadás után az elismerő oklevéllel és az üveg plakettel. Fotó: OFA)

 

Legolvasottabb cikkeink