• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

MKKSZ–Doktor24: egy hajóban evezünk

Hírek 2021.12.02 Forrás: Weborvos
MKKSZ–Doktor24: egy hajóban evezünk

Számunkra az a legfontosabb, hogy versenyzőink biztosan jó kezekben lesznek – fogalmazott Schmidt Gábor, a szövetség elnöke.

A mai naptól a hazai magánegészségügyi szektor vezető szolgáltatója, a Doktor24 meghatározó szerepet vállal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott sportolóinak egészségügyi ellátásában. A példaértékű együttműködés révén a hazai élsport legeredményesebb szövetségének sportolói teljeskörűen használhatják a Doktor24 korszerű egészségügyi szolgáltatásait: a 35 szakorvosi területet átfogó járóbeteg-ellátást, a szűréseket és a diagnosztikát, a dr. Béres György és prof. dr. Berkes István nevével fémjelzett sportsebészeti és ortopédiai centrumot, illetve a vállalat új, Doktor24 MOVE elnevezésű rehabilitációs és regenerációs központját, tudatták a felek a Weborvossal. 

December 2-ától a vezető magánegészségügyi szolgáltató is részt vesz a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) válogatott sportolóinak egészségügyi ellátásában: a Doktor24 és a hazai élsportban kiemelkedően sikeres MKKSZ együttműködése a válogatott sportolók egészségi problémáinak teljes körű ellátásán és gyógyításán kívül tartalmazza a speciális sportprevenciót és -szűréseket, valamint a modern rehabilitációt is. 

„Számunkra az a legfontosabb, hogy versenyzőink biztosan jó kezekben lesznek – fogalmazott Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. – A Doktor24 az egészségügy területén három évtizedes tapasztalattal rendelkezik, mostantól megelőzést, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt nyújt sportolóinknak. Ez az együttműködés tovább segíti, hogy a kiváló orvosi háttérrel  és exkluzív szolgáltatásokkal legjobbjaink továbbra is ott legyenek a versenyeken a világ élvonalában.” 

Az idén 80 éves magyar kajak-kenu sportág 1948 óta vesz részt a nyári olimpiai játékokon, és 1952-től mindegyikről dobogós helyezésekkel tért vissza. 2020-ban Tokióban három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a magyar kajak-kenu válogatott, az élen zárt a nemzetek versenyében, és sikereivel messze az ország legeredményesebb olimpiai sportága lett. 

„Rendkívül megtisztelő feladat, hogy az újkori olimpiák történetében a legtöbb érmet hazahozó magyar kajak-kenusok egészségére mostantól a Doktor24 vigyáz. Tudjuk jól, mit vállaltunk, és nem titkolt célunk, hogy ezzel a partnerséggel – proaktív prevencióval és magas szintű gyógyítómunkával – hozzájáruljunk ahhoz, hogy a kajak-kenu továbbra is hazánk elsőszámú sikersportága maradjon” – hangsúlyozta Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója. 

A vezérigazgató kiemelte, hogy Magyarország egyik meghatározó magánegészségügyi szolgáltatójaként a Doktor24 több mint 600 kiváló szakemberrel kilenc helyszínen, 100 rendelőben nyújt alap-, járó- és fekvőbeteg-ellátást magánszemélyeknek, vállalati ügyfeleknek és biztosítóknak. A vállalat a közelmúltban az M1–M7 autópálya bevezetőjénél nyitotta meg 3000 négyzetméteres Multiklinikáját, amely az angolszász országok gyógyítási gyakorlatát követi: 35 szakterületen látnak el gyermekeket és felnőtteket, 34 ágyas sebészeti és ortopédiai-sportsebészeti fekvőbetegközpontot működtetnek úgy, hogy ügyfeleiket a teljes betegúton végigkísérik. 

A vállalat novemberben elindította MOVE elnevezésű, pre- és posztoperatív mozgásszervi rehabilitációra specializálódott központját is. Az új, komplex rehabilitációs, regenerációs és sportdiagnosztikai centrum – a Széchenyi fürdővel megállapodásban biztosított balneológiai kezelésekkel kiegészítve – kiszolgálja a konzervatív terápiát, a műtéti felkészítést vagy az utókezelést igénylő ügyfeleket, a profi és amatőr sportolókat egyaránt. 

„A Doktor24 rehabilitációs és regenerációs mozgáslaborja, a MOVE a legkorszerűbb eszközökkel (köztük MR-diagnosztikával is) felszerelt egészségügyi központ. Itt a személyre szabott egészséges életmód kialakítására, a preventív szolgáltatásokra, köztük a teljes kivizsgálásra és az egészségkockázatok kiszűrésére, illetve a sérült vagy lábadozó sportolók komplex, egyedileg meghatározott rehabilitációjára koncentrálunk. Ezek a hazai egészségügyi ellátásban és sportegészségügyben abszolút hiányterületek” – húzta alá Molnár Zoltán, a MOVE üzletág-igazgatója.  

Molnár Zoltán elmondta, hogy a MOVE is fontos szerepet kap az MKKSZ partnerségben is, hiszen alkalmas az élsportolók magas szintű kivizsgálására, ellátására és – kizárólag ellenőrzött keretek között – teljesítményük fokozására is.

 

Legolvasottabb cikkeink