• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az Omninvest Kft. közleménye

Egészségpolitika Forrás: MTI-OTS - Weborvos

A pénteki napon lezajlott sajtótájékoztatón elhangzottak kapcsán az Omninvest Kft. az alábbiakról ad tájékoztatást.

1. Az Omninvest Kft. az elmúlt 15 évben folyamatosan szerződött - elismert és ellenőrzött - partnere a mindenkori kormányoknak.

2. Az Omninvest tevékenysége nyomán az elmúlt 15 évben mintegy 20 millió adag influenza elleni oltóanyag (szezonális és pandémiás egyaránt) védte és védi a magyar emberek egészségét. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a társaság tevékenysége, azaz a vakcinagyártás, kiemelt és védelemre érdemes nemzeti érdek. Ezt a védelmet az elmúlt évek során folyamatosan élvezte is a magyar társaság.

3. Az Omninvest által előállított szezonális és pandémiás oltóanyagot a nemzetközi egészségügyi szervezetek - így a WHO is - kiváló minőségűnek értékelik, a cég által elért tudományos eredmények kiemelkedő jelentőségét a vezető nemzetközi tudományos szaklapokban megjelent publikációk sora bizonyítja.

4. Tény, hogy egyeztetünk a magyar kormány illetékes szerveivel a 2006-ban elnyert K+F támogatás európai versenyjogi kérdéseiről, ugyanakkor leszögezzük, hogy az akkor kötött szerződés minden elemét maradéktalanul betartottuk és betartjuk. Példaként említhető, hogy a támogatási pénzösszeg felhasználásával végrehajtott, világszínvonalú fejlesztéseknek köszönhetően, a 2009-ben és idén külföldre eladott oltóanyagok után az államnak több, mint 110 millió forintos hozzájárulást fizettünk meg az érvényben lévő szerződésünk alapján.

5. Az Omninvest Kft. 15 éve végzi Magyarországon oltóanyag-termelő tevékenységét, amivel közvetve és közvetlenül mintegy 250 embernek ad folyamatos munkalehetőséget, családjaiknak megélhetést. Csak a 2009-es év vonatkozásában 1,1 milliárd forint befizetést teljesített a cég a magyar költségvetésbe különböző jogcímeken. A közelmúltban a cég tulajdonosi struktúrája átalakult, mára teljesen transzparens: az Omninvest tulajdonosa egy nagyváradi társaság, amelyet 5 magyar, a közvélemény számára is megismerhető magánszemély birtokol.

6. Az Omninvest, ahogy eddig is, úgy ezután is, nyitottan áll minden vizsgálat elé.

7. Jelen közleményünkkel határozottan elhatárolódunk a másik három, mai napon megemlített esettől, mert semmilyen közös vonást nem látunk cégünk tevékenysége, illetve a velünk együtt említett ügyek között.

Pilisborosjenő, 2010. július 30.
Omninvest Kft.


Közleményében az Omninvest vélhetően Papcsák Ferenc kormánybiztos pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra utal, melyekről a mai lapokban jelentek meg beszámolók. Ezek szerint Papcsák Ferenc javaslatára négy, az előző ciklus alatt kötött állami szerződést vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi): a sanghaji világkiállítást, a sukorói kaszinó koncesszióját, az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket és a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanértékesítését. (A szerk.)