• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Bajcsy Kórház: új orvosigazgató irányítja a szakmai munkát

Egészségpolitika 2022.08.08 Forrás: Weborvos
Bajcsy Kórház: új orvosigazgató irányítja a szakmai munkát

Az új orvosigazgató a Bajcsy-Zsilinszky Kórház menedzsmentjének 2018 óta tagja, orvosigazgatóként, majd a főigazgató általános helyetteseként.

Az országos kórházi főigazgató 2022. augusztus 1-től dr. Óváry Csaba PhD-t nevezte ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatójává. Az új főigazgató az intézmény meghatározó szakembereiből és külső szakértőkből új vezetői csapatot állított össze, hogy a dél-pesti régió meghatározó egészségügyi intézménye a továbbiakban is folytathassa kompromisszummentes szakmai munkáját. Ezért az intézmény orvosigazgató és általános főigazgató-helyettesi feladatainak ellátásra dr. Révai Róbert PhD (képünkön) kapott megbízást.

„Számunkra meghatározó jelentőségű, hogy amellett, hogy a dél-pesti régió kerületei és a környező városok számára átfogó járó- és fekvőbeteg-ellátást nyújtunk, egészségügyi ellátási tevékenységünk kiterjed a rendvédelmi dolgozók egyre szélesebb körére, valamint a Magyar Olimpiai Bizottsággal való együttműködésben a sportpályafutásukat befejezett olimpiai érmes sportolókra, valamint a nyugdíjas sportszakemberekre is. A hozzánk érkező páciensek teljes körének szeretnénk még könnyebben elérhetővé és még jobban átláthatóvá tenni a Bajcsy-Zsilinszky Kórház szolgáltatásait. Természetesen a Dél-Pesti Centrumkórházzal, valamint a Semmelweis Egyetemmel való szoros együttműködésben” – emelte ki az új orvosigazgató.

Révai Róbert orvosi diplomáját 1989-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte meg. Pályafutását Budapesten, a BM Központi Kórház Belgyógyászati-kardiológiai osztályán kezdte. 1994-ben belgyógyászatból, 1997-ben kardiológiából szerzett szakvizsgát, 1996-ban a Grosshaden Klinika Bajor Szívcentrum munkatársaként dolgozott. 2004-ben foglalkozás-orvostanból, 2011-ben egészségbiztosítási orvostanból szakvizsgázott. 2010-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen PhD minősítést, 2013-ban egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett. Orvos szakmai tevékenysége mellett nevéhez fűződik a Rendőrség Egészségügyi Központ kialakítása, az MH Egészségügyi Központ Speciális Rendeltetésű Centrumának irányítása, 2015 óta Helyettes Rendvédelmi Tisztifőorvos.

Az új orvosigazgató a Bajcsy-Zsilinszky Kórház menedzsmentjének 2018 óta tagja, orvosigazgatóként, majd a főigazgató általános helyetteseként. 2022. augusztus 1-jétől ismét a Bajcsy Zsilinszky Kórház orvosigazgatói és főigazgató általános helyettesi feladatok ellátására kapott megbízást.

Legolvasottabb cikkeink