• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elég a hitegetésből!

Egészségpolitika Forrás: MSZP

MSZP: a kormány fejezze be a taktikázást, a katasztrófahelyzettel való fenyegetőzést.

"Ezekben a napokban egészségügyi dolgozók tízezrei, az átlag alatt kereső ápolók, fiatal orvosok szembesülnek azzal, hogy a tehetősebbeknek előnyös, de a kisjövedelműeknek hátrányos adóváltozások miatt akár 10 százalékkal kevesebb pénz érkezik bankszámlájukra, mint egy hónappal korábban. A kórházaknak, a szakrendelőknek jelenleg nincs forrásuk a bérkompenzációra, erre még hónapokat kell várni, ráadásul a nem közalkalmazott háziorvosok és a mellettük dolgozók még erre sem számíthatnak" - írja az MSZP közleményében Mesterházy Attila az MSZP elnöke, frakcióvezető.

"Történik mindez akkor, amikor napról-napra több egészségügyi szakember hagyja el munkahelyét és vállal munkát külföldön, amikor Magyarország az egészségügyre legkevesebbet költő országok közé süllyedt az Európai Unióban és tavaly 9, 3 százalékkal csökkent az egészségügyi dolgozók reálkeresete. A meghirdetett bértárgyalásokat mondvacsinált ürüggyel halogatják. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint – egy hónappal a konzultációk megkezdése után - még ajánlatot sem tettek. Most még egyeztetnek és szakmánként az eltérő bérhelyzetet figyelembe véve teszik meg differenciált ajánlatukat – mondta.

Lássunk tisztán, ez azt jelenti, hogy a bérígéretnek nincs valós fedezete. A kilátásba helyezett 15 milliárdos chipsadó bevétel erősen túlbecsült és a folyó kiadásokra csak átmenetileg használható uniós forrás nem jelenthetnek garanciákat az egészségügyi dolgozóknak, hiszen az idei költségvetés semmilyen előirányzatot nem tartalmaz a bérek emelésére.

A Magyar Szocialista Párt követeli, hogy a kormány fejezze be a taktikázást, a katasztrófahelyzettel való fenyegetőzést. Hozza nyilvánosságra az érdekképviseletekkel megbeszélendő bérfelzárkóztatási programot, végrehajtásának biztosítékait. Fedezetét törvénymódosítással teremtse meg az egészségbiztosítási alapban. Ne várja meg, amíg ez az ígérete is hiteltelenné válik és teljesen összeomlik a magyar egészségügy" - áll a párt sajrtóközleményében.