• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Folytatódik a zalaegerszegi kórház rekonstrukciója

Egészségpolitika 2018.08.03 Forrás: MTI Szerző:
Folytatódik a zalaegerszegi kórház rekonstrukciója

A három éve félbemaradt munkálatokat a tervek szerint jövő január végéig befejeződnek.

A napokban megkezdődött és a tervek szerint január végéig befejeződik Zalaegerszegen a kórház régi épületének csaknem három éve félbemaradt rekonstrukciója, amelyre 2,3 milliárd forintot fordítanak.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban tartott pénteki sajtótájékoztatón Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy az összesen 6,1 milliárd forintos beruházás keretében már korábban elkészült az új szívcentrum 3,8 milliárd forintos költséggel. A kivitelező és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) között "egy-két kérdést tisztázni kellett", ezért állt le 2015 végén a régi épület felújítása, amelynek 2,3 milliárd forintba kerülő munkálatai végül a napokban indulhattak újra.

Az újból kiírt közbeszerzési pályázatot a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt. nyerte el. A rekonstrukciós munkák befejezési határideje 2019. január 31. - jelezte a képviselő.

Halász Gabriella, az egészségügyi intézmény főigazgatója kifejtette: a felújítás után a külső, pózvai telephelyről minden magas diagnosztikai vagy sürgősségi ellátást igénylő ellátás a központi telephelyre kerül, így a pulmonológia és a kardiológiai rehabilitációs részleg is. Ezen felül a diagnosztikai épület harmadik szintjét is felújítják, ahol a ma még ideiglenes helyeken végzett adminisztrációs feladatoknak alakítanak ki irodákat.

A főigazgató hozzátette, hogy a 6,1 milliárd forintos teljes beruházás része egy mintegy 300 millió forintos eszközfejlesztés is, amit szintén csak most tudnak megvalósítani. Ennek részeként két korszerű műtőasztal érkezett a kórházba, a betegbiztonságot és a személyzet munkakörülményeit egyaránt javító további eszközöket pedig még ebben a hónapban szállítják.

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a közbeszerzési pályázat nyerteseként a múlt héten írták alá a kivitelezésre vonatkozó szerződést, ezt követően pedig a munkaterületet is átvették. A rekonstrukciós munkák keretében 800 négyzetméternyi irodahelyiséget alakítanak ki, a gyógyítást szolgáló épületrészben összesen közel 6000 négyzetméternyi területen dolgoznak, de a ma még lezárt udvari rész rendezését is elvégzik jövő januárra.

Legolvasottabb cikkeink