• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Idén is megrendezik a HaOSZ konferenciáját

Egészségpolitika 2019.07.22 Forrás: Weborvos
Idén is megrendezik a HaOSZ konferenciáját

A második szakmai találkozónak Herceghalom ad otthont október végén.

A Háziorvosok Online Szervezetének (HaOSZ) második alkalommal rendez országos konferenciát október 25-én és 26-án Herceghalmon. Rengeteg pozitív visszajelzést, támogatást kaptak a tavalyi első rendezvényük után, így a siker arra ösztökélte a szervezetet, hogy idén is folytassák a munkát.

A HaOSZ úgy látja, hogy szakmájuk jövőjét továbbra is baljós jelek árnyékolják be, számos megoldatlan kérdés veszélyezteti az alapellátás megújulását, éppen ezért továbbra is elkötelezett támogatói az alapellátás megreformálásának, hisznek a változás szükségességében, az egységes álláspont képviseletének jelentőségében.

Úgy vélik, diszkusszióra alapot adó témában idén sem fognak szűkölködni, hiszen többek között a praxisközösségek hosszú távú sorsa továbbra is rendezetlen. Bár 2018 végén megszületett egy Kormányhatározat az alapellátás szakpolitikai programjáról, ám ennek részleteit egyelőre bizonytalanság övezi, s a kollegiális vezetői rendszer jövőjével kapcsolatban továbbra is kérdések sokasága fogalmazódik meg, A praxisjog intézményének megreformálása továbbra is igényként jelentkezik a szakma részéről. A hatályban lévő új típusú törzskarton kitöltésének módszertana továbbra sem tisztázódott. Reményeik szerint széles, szakmai konszenzuson alapuló megoldási javaslatokat tudnak majd megfogalmazni a döntéshozók számára.

A HaOSZ továbbra is fontosnak érzi, hogy az alapellátásban a forrásbevonáson túl minőségi változás is bekövetkezzen, így Herceghalmon is a minőségi változás alapvető feltételeinek, az innovatív megoldások megjelenésének, az innovatív háziorvos klub bemutatkozásának, valamint a kiterjesztett alapellátói kompetenciák kérdésének is nagy hangsúlyt szánnak.

Kiemelten fontosnak tartják, hogy az alapellátó orvosokra váró változásokról első kézből értesüljenek, így az alapellátás szakmai és szakmapolitikai szereplőivel kerekasztal-beszélgetést terveznek.

A háziorvosi konferencián az egészségpolitikai témák mellett természetesen orvos szakmai előadások is lesznek, s hamarosan részletes programtervvel jelentkezik a szervezet, amelynek rendezvénye a regisztrált kollégák számára akkreditált.

Legolvasottabb cikkeink