• nátha
  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Idén is megrendezik a HaOSZ konferenciáját

Egészségpolitika 2019.07.22 Forrás: Weborvos
Idén is megrendezik a HaOSZ konferenciáját

A második szakmai találkozónak Herceghalom ad otthont október végén.

A Háziorvosok Online Szervezetének (HaOSZ) második alkalommal rendez országos konferenciát október 25-én és 26-án Herceghalmon. Rengeteg pozitív visszajelzést, támogatást kaptak a tavalyi első rendezvényük után, így a siker arra ösztökélte a szervezetet, hogy idén is folytassák a munkát.

A HaOSZ úgy látja, hogy szakmájuk jövőjét továbbra is baljós jelek árnyékolják be, számos megoldatlan kérdés veszélyezteti az alapellátás megújulását, éppen ezért továbbra is elkötelezett támogatói az alapellátás megreformálásának, hisznek a változás szükségességében, az egységes álláspont képviseletének jelentőségében.

Úgy vélik, diszkusszióra alapot adó témában idén sem fognak szűkölködni, hiszen többek között a praxisközösségek hosszú távú sorsa továbbra is rendezetlen. Bár 2018 végén megszületett egy Kormányhatározat az alapellátás szakpolitikai programjáról, ám ennek részleteit egyelőre bizonytalanság övezi, s a kollegiális vezetői rendszer jövőjével kapcsolatban továbbra is kérdések sokasága fogalmazódik meg, A praxisjog intézményének megreformálása továbbra is igényként jelentkezik a szakma részéről. A hatályban lévő új típusú törzskarton kitöltésének módszertana továbbra sem tisztázódott. Reményeik szerint széles, szakmai konszenzuson alapuló megoldási javaslatokat tudnak majd megfogalmazni a döntéshozók számára.

A HaOSZ továbbra is fontosnak érzi, hogy az alapellátásban a forrásbevonáson túl minőségi változás is bekövetkezzen, így Herceghalmon is a minőségi változás alapvető feltételeinek, az innovatív megoldások megjelenésének, az innovatív háziorvos klub bemutatkozásának, valamint a kiterjesztett alapellátói kompetenciák kérdésének is nagy hangsúlyt szánnak.

Kiemelten fontosnak tartják, hogy az alapellátó orvosokra váró változásokról első kézből értesüljenek, így az alapellátás szakmai és szakmapolitikai szereplőivel kerekasztal-beszélgetést terveznek.

A háziorvosi konferencián az egészségpolitikai témák mellett természetesen orvos szakmai előadások is lesznek, s hamarosan részletes programtervvel jelentkezik a szervezet, amelynek rendezvénye a regisztrált kollégák számára akkreditált.

Legolvasottabb cikkeink