• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Járványhelyzet: Önkéntes egészségügyieket vár a miniszter

Egészségpolitika 2020.03.16 Forrás: Weborvos
Járványhelyzet: Önkéntes egészségügyieket vár a miniszter

Kérem Önöket, hogy segítsenek a járvány elleni védekezésben, jelentkezzenek önkéntes munkára a sürgősségi betegellátásba és az alapellátásba.

Küzdjünk együtt a COVID-járvány megfékezéséért, az emberek tisztességes gyógyításáért és gyógyulásáért! - írta Kásler Miklós miniszter az egészségügyi dolgozókhoz intézett felhívásában.

Tisztelt Orvoskollégák!

Tisztelt Szakdolgozók!

Tisztelt Egészségügyi Hallgatók, Tanulók!

Tisztelt Elhivatottak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben!

Tisztelettel kérem Önöket, hogy segítsenek a koronavírus járvány elleni védekezésben és jelentkezzenek önkéntes munkára a sürgősségi betegellátásba és az alapellátásba.

Az egész világot elérte a koronavírus pándémia és a köröttünk levő országokban több tízezren szenvednek már a megbetegedésben. A hétvégén hazánkban is a közösségi terjedés szakaszába ért a járvány és rohamosan szaporodik a megbetegedettek száma. Az egészségügyre nehezedő nyomás azért is óriási, mert idős kollegáink sérülékenyebbek a vírussal szemben, ezért nemcsak a betegek gyógyítását, hanem az ő védettségüket  is szeretnénk  biztosítani. Ezért  a 65 év  feletti  egészségügyi  dolgozókat olyan beosztásba kell

helyezni, ahol nem találkoznak közvetlenül beteggel. A bizonyítottan COVID-19 fertőzöttekkel közvetlen kontaktusba került személyek, így az őket ellátó egészségügyi személyzet tagjai járványügyi megfigyelés alá helyezendők.

A koronavírus elleni védekezés, a járvány megfékezése, a károk enyhítése csak összefogással és a közösség érdekének előtérbe helyezésével lehetséges. Az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt a közvetlen betegellátásból kieső orvosok és szakdolgozók pótlására önkéntes programot hirdetek meg. Ha Ön 18-49 év közötti, és úgy érzi, hogy az első vonalban van a helye, akkor várjuk jelentkezését!

Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt. Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!

Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.

Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.

Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik  nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.

Hívjuk ésváijuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben hagyták azt el.

Jelentkezni ezen a honlapon történő regisztrációval lehet: covid-onkentes.aeek.hu

Ne feledjék, fiatal és egészséges emberek számára a COV1D-19 fertőződés szokványos tünetekkel szokott lezajlani. Viszont az idős és/vagy krónikus betegséggel élő honfitársainkat, kollégáinkat feltétlenül meg kell védeni a vírussal való találkozástól!

Küzdjünk  együtt  a  COVID-járvány  megfékezéséért,  az  emberek  tisztességes  gyógyításáért  és gyógyulásáért! - írta Kásler Miklós.

Legolvasottabb cikkeink