• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Képviselők se kaphassanak egyszerre fizetést és nyugdíjat!

Egészségpolitika Forrás: MTI

Súlyosan diszkriminatív és erkölcsileg is elfogadhatatlan, hogy a képviselők mentességet kaptak.

Az Együtt-Párbeszéd Magyarországért (PM) azt kezdeményezi, hogy országgyűlési és európai parlamenti képviselők, valamint polgármesterek se kaphassanak egyidejűleg fizetést és nyugdíjat. Szabó Tímea, a pártszövetség társelnöke szerdán sajtótájékoztatón felidézte, hogy a közszférában dolgozók - a közalkalmazotti és közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervek tagjai - július 1-jétől nem vehetnek fel egyidejűleg fizetést és nyugdíjat, ez a szabály azonban nem vonatkozik a képviselőkre.

Súlyosan diszkriminatív és erkölcsileg is elfogadhatatlan, hogy amíg az egészségügyi és bölcsődei dolgozóktól, a tanároktól "a fideszes maffiakormányzás elveheti a nyugdíjukat", a képviselők mentességet kaptak - jelentette ki.

Az Együtt-PM társelnöke Harrach Péter KDNP-frakcióvezetőt hozta példaként, aki bruttó egymillió forintot meghaladó fizetése mellé felveszi több mint 200 ezer forintos nyugdíját is.

Szabó Tímea közölte, törvénymódosítást kezdeményez, hogy a kettős juttatás tilalma terjedjen ki az országgyűlési és az európai parlamenti képviselőkre, továbbá a főállású polgármesterekre is. Emellett egy közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy megtudja az Országgyűlés Hivatalától, kik azok a képviselők, akik továbbra is felveszik fizetésük mellé a nyugdíjukat.

Tordai Bence, a PM elnökségi tagja arról beszélt: a kormány hadjáratot folytat a nyugdíjak, a nyugdíjasok ellen, előbb "elrabolta" a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat, majd megszüntette, illetve megadóztatta, szociális ellátássá alakította a rokkantsági, a szolgálati, a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjakat.

Hozzátette: a közszolgálati dolgozók nyugdíjának szüneteltetése sérti a tulajdonhoz való jogot, mivel a nyugdíj szerzett, vagyoni értékű jog.

Azt ígérte, az Együtt-PM, ha kormányra jut, megőrzi a nyugdíjak reálértékét, visszaállítja a gazdasági növekedéshez kötött nyugdíjprémiumot, egyéni számlákon jóváírja a korábbi magánnyugdíj-megtakarításokat, visszaállítja a szolgálati nyugdíjakat, a rokkantaknak méltányossági felülvizsgálatot vezet be, és újraindítja a nyugdíjkorrekciós programot. Emellett újra lehetővé tennék a nyugdíj melletti munkavállalást.