• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Klinikaavatás klinika nélkül, avagy mi készül Lengyeltótiban?

Lapszemle 2023.05.09 Forrás: nepszava.hu
Klinikaavatás klinika nélkül, avagy mi készül Lengyeltótiban?

Az intézményben 60-70 orvos munkájára számítanak, akik szabadidejük terhére és ingyen vállalják, hogy részt vesznek a betegellátásban.

Egyedülálló ellátást ígérnek fogyatékkal élőknek egy Lengyeltótiba tervezett magánkórházban. Az álmok mögött kétes múltú civil szervezet, gyanús kispárt, meg különös kínai és tanzániai szál sejlik fel, melyeknek a Népszava járt utána.

– A fogyatékkal élők számára az állami egészségügyi rendszer sok esetben nem megfelelő, illetve anyagilag is megterhelő. Ezért hozzuk létre ezt a magánklinikát, ahol az országban egyedülálló módon a fogyatékkal élők számára ingyenes egészségügyi ellátást biztosítunk, bárhol élnek is, ugyanis akkreditált szállítócégek és magánszemélyek ingyen szállítják majd őket. Az intézményben 60-70 orvos munkájára számítunk, akik szabadidejük terhére és ingyen vállalják, hogy részt vesznek a betegellátásban – mondta a lengyeltóti magánklinika avatójaként meghirdetett hétfő délelőtti rendezvényen Mellár Renáta, a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő, Magánsegítő Szervezete elnöke.

Annak, hogy Mellár Renáta az ENSZ fogyatékkal élők nemzetközi nagykövete lenne, internetes keresésünk során egyetlen honlapon (ined.hu) volt nyoma - írta a lap. Ezen az oldalon pontatlan angol fordításban az áll: „International Embassy of Disableds, Fogyatékossággal élők Nemzetközi Nagykövetének Tanzániai Nagykövetségének, Magyarországi képviselete.” Ezen az oldalon kívül nem találtuk nyomát pontosan ilyen nevű nagykövetségnek Tanzániában vagy bárhol.

Mellár Renáta személye amúgy idehaza több ügyben is előkerült az elmúlt években. Azóta megszűnt cége, a Test Haus Kft. szűk évtizede érintettje volt a Paulay Alapítványi Középiskola érettségi-botrányának, amikor akár nyolc általánost végzetteknek is egy év alatt letehető matúrát ígértek, persze súlyos százezrekért cserébe. A céget azóta előbb Webassist Oktatási és Szolgáltató Kft.-re nevezték át, jelenleg az Opten adatbázis szerint kényszertörlési eljárás alatt áll, a magát nagykövetnek mondó asszony másik cége, az Oktahaus Kft. ellen pedig felszámolási eljárás zajlik.

Az elnökasszony a politikában is kipróbálta magát, a Szociáldemokraták Történelmi Pártja (SZTP) miniszterelnök-jelöltjeként indult a 2022-es választásokon, programjában többek között a népbíróság felállítását ígérve, mely kivizsgálná, mi történt 1985-től Magyarországon, kik voltak, akik rendszerváltás címszóval ellopták a nemzet vagyonát, s miért nem vonták felelősségre a kollaboráns kommunista elitet. A párt végül jelöltet sem tudott állítani a voksolásra, honlapja szerint törlés alatt áll. Továbbiak a teljes cikkben

 

Legolvasottabb cikkeink