• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem okoz fennakadást a menekültek egészségügyi ellátása

Egészségpolitika 2022.03.19 Forrás: MTI
Nem okoz fennakadást a menekültek egészségügyi ellátása

Eddig 143 járó- és 43 fekvőbeteget kezeltek a nyíregyházi kórházban, és jelenleg is 16 felnőttet, valamint négy gyermeket látnak el.

Nem okoz fennakadást az ukrajnai menekültek egészségügyi ellátása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára pénteken. Latorcai Csaba telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Szabó Tündével, Nyíregyháza fideszes országgyűlési képviselőjével látogatást tettek a helyszínen, maguk is meggyőződtek arról, hogy nincs fennakadás az ellátásban.

Azt mondta: az emberi erőforrások minisztere arról rendelkezett, hogy valamennyi, Ukrajnából érkező menekültet megillet az egészségügyben az alapellátás, valamint a járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás, ezeket az állami egészségbiztosító finanszírozza. Az alapellátás a területileg illetékes háziorvosok feladata, amelyet szintén térít az egészségbiztosító - jelezte.

Latorcai Csaba hangsúlyozta: mivel szinte a teljes magyar-ukrán határszakasz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére esik, a Magyarországra érkező és ellátást igénylő betegek a határátlépést követően elsődlegesen Nyíregyházára kerülnek. Eddig 143 járó- és 43 fekvőbeteget kezeltek az intézményben, és jelenleg is 16 felnőttet, valamint négy gyermeket látnak el - tájékoztatott.

A kórházi dolgozók elmúlt kétéves, a koronavírus elleni ellátásban végzett, elkötelezett munkáját megköszönve az államtitkár azt is megjegyezte: az Ukrajnából érkezők miatt nincs semmilyen fennakadás a "normál ellátásban", sőt az még fokozottabban zajlik, mivel a koronavírusos betegek számának csökkenésével kapacitások szabadulnak fel a kórházban.

Szabó Tünde kiemelte: a menekültek fogadásában legérintettebb megyében mindent megtesznek azért, hogy a Magyarországra érkezők a legmegfelelőbb ellátásban részesüljenek. Jelenleg valamennyi, Ukrajnából érkező ember ellátása biztosítva van - jelentette ki.

A politikus hozzátette: a várólisták nem növekedtek, és a mindennapi ellátást sem veszélyezteti a háborús helyzet, a nyíregyházai, a mátészalkai, a fehérgyarmati és a vásárosnaményi kórházak megfelelő felszereltséggel és kapacitással működnek.

Legolvasottabb cikkeink