• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Orvoshiány után gyógyszerhiány?

Egészségpolitika Forrás: Weborvos Szerző:

A gyógyszeripart érintő további megszorítások a családoknál is megszorításként jelentkezhetnek.

Idén a gyógyszerekre fordított kiadások negyedét a gyógyszergyártók finanszírozzák. Másként fogalmazva, minden 4 ezerből forintból ezret az ipar fizet be a gyógyszerkasszába – mondta Leitner György, a Glaxo Smith Kline ügyvezetője, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének közelmúltban megválasztott elnöke, a 22 nemzetközi gyártót magába foglaló szövetkezés nevében, s elődeihez hasonlóan immáron sokadszor kongatta meg azt a bizonyos vészharangot.

Egészen addig ment, hogy jelezte, amennyiben az eddigiek mellett a gyógyszerekre fordított állami kiadások csökkentését folytatják, valamint a gyógyszergyárak ma is elviselhetetlen válságadóit még növelik, akkor a korszerű, innovatív szerek honi piacán drámai helyzet alakulhat ki. Sok egyéb között előfordulhat, hogy néhány életmentő gyógyszer nem lesz kapható, a már most is visszafogott kutatás-fejlesztésre, az orvosok elengedhetetlen továbbképzésére fordítható forintok egyáltalán vagy csak alig lesznek. Az iparágban a munkahelyek megszűnése már elkezdődött, s a jövőben is folytatódik.

Az elnök hangsúlyozta, 2003 óta a gyártókat azért terheli befizetési kötelezettség, mert bizonyos termékeiket társadalombiztosítási támogatással forgalmazzák. Az extra adók és befizetések aránya a gyógyszerkasszán belül 3-5 százalék volt, ami idővel, a 2007-es gyógyszer-gazdaságossági törvény életbe lépésétől az akkori 8-ról 12 százalékra emelkedett. Az idén életbe lépett Széll Kálmán Terv nyomán ez az előírás már elérte a 20, illetve a 23 százalékot és most úgy látszik, a növekedés nem áll meg.

A 25, 50, 75, 100 százalékosan támogatott szerek árát az egészségbiztosító fizeti, a betegnek a különbözetet kell állnia. 2006-ban magas volt a gyógyszerek támogatására fordított összeg, onnantól kezdve viszont drámaian csökkent.

2011-re a Széll Kálmán Terv kemény célokat határozott meg, nevezetesen, hogy a 350 milliárd forintos gyógyszerkasszát 2013-ig 120 milliárddal csökkenti, 83 milliárddal az idén, jövőre újabb 37 milliárddal fogja vissza.

Ki fizeti a „révészt" a gyógyszerszedésért? Hát részben a betegek, részben befizetéseikkel a gyógyszergyártók állják. Mindenesetre sokat markolt a Széll Kálmán Terv, de keveset fogott. Kivétel a költségvetési hatásai közül a gyógyszerkassza csökkentés, mert az maradéktalanul teljesült…

„Magyarország társadalombiztosítója ma már arcpirítóan keveset költ gyógyszerre, a gyógyszergyártókat sújtó adók pedig európai összehasonlításban is az extrémitás határát súrolják. Ma már a GDP kevesebb mint 0,8 százalékát teszik ki a gyógyszerre fordított nettó közkiadások, és ez az arány 2013-ra akár 0,6 százalék alá csökkenhet. Eközben Magyarországon a legalacsonyabb az OECD országok között a születéskor várható élettartam. A legmodernebb gyógyszerekhez való beteghozzáférés akadályozása tovább rontja az ország növekedési kilátásait. Így nehezen lesz elérhető az az európai uniós cél, hogy egy magyar újszülött várható élettartamát 2020-ig 76 évre emeljék" – volt hallható az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnökétől.

Leitner György kiemelte, hogy hazánkban példátlanul magas a gyógyszertámogatás, mint közfeladat iparági refinanszírozásának mértéke. Az extrém mértékű iparági terhek miatt már nincs több tartalék az ágazatban

A további gyógyszerkassza csökkentés alapjaiban veszélyezteti a gyógyszerellátás biztonságát. A gyógyszeriaprt érintő újabb megszorítások minden magyar családot potenciálisan érintő megszorítássá válhatnak.

A lakosság egészségi állapotának javítása befektetés a jövőbe, és a gazdasági fellendülés egyik kulcstényezője, amit a jogalkotóknak és döntéshozóknak igenis tudniuk kellene!

A döntéshozók nem hivatkozhatnak arra, hogy nem tudják, mi lenne a helyes megoldás, hiszen valamennyi, a gyógyszergyártókat képviselő konglomerátum régóta konstruktív javaslatokkal ostromolja a gyógyszerellátás színvonalának megőrzéséért érdekében a kormányzatot. Úgy tűnik, hiába… Márpedig a jelenlegi támogatási rendszer nem biztosítja valamennyi rászorulónak a gyógyulásához szükséges gyógyszerhez való hozzáférést. Hogyan dönthet jól a politika? Ha nem nőnek a térítési díjak és továbbra is hozzájutnak a betegek az életmentő gyógyszerekhez.

Különböző választási lehetőségek lehetségesek. Nem teljesül a tervezett kivonás. Továbbra is hozzájutnak a betegek az életmentő gyógyszerekhez és megvalósul a tervezett kivonás, de nőnek a betegek terhei. Végül, nem nőnek a térítési díjak és megvalósul a tervezett kivonás, de az életmentő és pótolhatatlan gyógyszerek eltűnnek a támogatott termékkörből. A teljes árat vélhetően senki nem tudja majd kifizetni.

Mi várhat a betegekre? Tudni kell, hogy az innovatív gyógyszerek a nem, vagy nem megfelelő hatékonysággal kezelhető betegségek gyógyításának legmodernebb eszközei. Olyan készítményekről van szó, amelyek szabadalommal védett termékek, hazai vagy külföldi utángyártott generikus gyógyszerekkel nem helyettesíthetőek.
Ezen termékek adójának további emelése vagy árának hatósági csökkentése súlyos, életet veszélyeztető daganatos-, szív-, vese és anyagcsere betegségek gyógyszereinek támogatásból történő kivonására kényszerítené a gyártókat. Már leküzdöttnek hitt súlyos betegségek válnának így ismét gyógyíthatatlanná azon betegek számára, akik képtelenek a gyógyszereket támogatás nélkül teljes áron megvásárolni

Tehát szükség volna magas szintű egyeztetések kezdeményezésére a betegek bevonásával és új megállapodásra a gyógyszeripar és a magyar állam között.

„Meg kell beszélnünk a magyar betegek folyamatos és biztonságos gyógyszerellátásának garanciáit, az új, gyógyulást jelentő innovatív gyógyszerek befogadásának az ütemezését. El kell érnünk, hogy egyetlen egy magyar ember se haljon meg olyan betegségben, amely már gyógyítható. Beszélnünk kell az innovatív gyógyszeripar jövőbeni magyarországi szerepvállalására vonatkozó kormányzati elvárásokról. És nem utolsó sorban az iparágat sújtó extra terhek ütemezett kivezetésének lehetőségéről" – fejezte be mondandóját Leitner György elnök.

Legolvasottabb cikkeink