• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Több megyében avattak ma mentőállomást

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

A dinamizált állomások új mentőgépkocsit, valamint modern orvostechnikai eszközöket is kapnak.

Az Országos Mentőszolgálat a 10,94 milliárd forintos, Európai Uniós támogatásból megvalósuló, „Sürgősségi Ellátás Fejlesztése – Mentés" projektje keretében Magyarország 18 megyéjében 22 új mentőállomást épített és további 60-at dinamizált. A sürgősségi betegellátásban meghatározó fejlesztés elsődleges érintettjei azon területek lakosai, ahol a mentők 15 percen belüli kiérkezési ideje a mentőállomás hiánya vagy a meglévő állomások leromlott műszaki állapota miatt nem volt biztosítható - számolt be az OMSZ a mai eseménykről.

Böhönye és Kadarkút után az igali, új mentőállomás átadásával az összes fehér foltot felszámolták Somogy megye mentőtérképén. Az igali fejlesztés 17 településen több mint 6400 lakost érint és tehermentesíti a területet eddig ellátó tamási és dombóvári mentőállomásokat. A projekt keretében Somogy megyében 3 új mentőállomás épült és 7 állomás felújítása történt meg.

Az igali mentőállomás építése, bruttó 101 457 743 Ft értékű beruházással valósult meg. A projekt keretében a mentőállomásra két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsi is kerül, emellett a megyében egy mentőorvosi kocsit (MOK) is szolgálatba állítanak.

A közel 300 m2 alapterületű állomáson a komfortos munkavégzés és a higiéniai követelményeknek való megfelelés érdekében nappali tartózkodó helyiséget, éjszakai pihenőket, fekete-fehér öltözőt, raktárakat, korszerű gépkocsimosó- és fertőtlenítő helyiségeket alakítottak ki.

Az energiahatékonyság biztosítása céljából a kondenzációs gázkazános rendszer megújuló energiaforrással való rásegítésére napkollektoros rendszert építettek be, hőszigetelést kapott a padozat, illetve a homlokzatok és a födémek, valamint modern, hőszigetelő nyílászárók kerültek az épületbe.

Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő mentőállomás átadása ünnepélyes rendezvény keretében történt. Az eseményen köszöntőt mondott a település részéről Obbás Gyula polgármester, az OMSZ részéről Dr. Burány Béla főigazgató és Dr. Buda Péter régióigazgató.

A szalagátvágást, az állomás és a gépkocsik kulcsának átadását követően a résztvevőknek bemutatták az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít az igali mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.

A mai napon a megújult, dinamizált gyomaendrődi mentőállomást is átadták
A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés" projektben a gyomaendrődi mentőállomás felújítása bruttó 24.160.408 Ft értékű beruházás keretében valósult meg. A megyében a gyomaendrődi mellett a békéscsabai, az orosházi és a mezőkovácsházi mentőállomás került korszerűsítésre. A hálózatbővítés keretében Tótkomlóson elkészült az új mentőállomás, Mezőberényben hamarosan befejeződik a kivitelezés.

A megújult mentőállomás átadásán köszöntőt mondott Toldi Balázs, a település polgármestere, Dr. Gyöngyösi Péter OMSZ projektigazgató és Dr. Zentay Attila a régió orvosigazgatója.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a gyomaendrődi mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.

Legolvasottabb cikkeink