• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Új fürdőszoba blokk a János Kórház koraszülött osztályán

Hírek 2018.08.29 Forrás: Weborvos
Új fürdőszoba blokk a János Kórház koraszülött osztályán

Az új blokknak köszönhetően a fejés és a tisztálkodás elkülönül, így a PICi babákat veszélyeztető fertőzések elkerülhetőek.

A koraszülöttként világra jött kisbabák gyakran huzamosabb ideig kell, hogy kórházban maradjanak. A bent tartózkodásukat lerövidítheti, ha szüleik minél többet vannak velük, és az ott tartózkodásuk alatt is stresszmentes, kényelmes környezetben tölthetnek minél több közös pillanatot. A Szent János Kórház perinatális intenzív centrumában (PIC) augusztustól új fürdőszoba blokk segíti a PICi babák édesanyáinak helyzetét, hogy energiáikat a lehető legotthonosabb hangulatban tudják arra fordítani, ami a legfontosabb: a korababa gyors gyarapodása és gyógyulása.

A Szent János Kórháznak évente körülbelül 300 súlyos beteg újszülött, illetve igen kis súlyú koraszülött gyógyításával foglalkozó osztályán kialakított új fürdőszoba blokknak köszönhetően még nagyobb biztonságban és otthonosabban, higiénikusabb körülmények között érezhetik magukat az idő előtt világra jött babák és a kismamák is.

A műemlékvédelmi épületben megvalósított beruházással dr. Princzkel Erzsébet osztályvezető főorvos nagy álma vált valóra: „A fürdőhelyiséget a koraszülött osztályhoz közel, a koramamák kórtermében alakítottuk ki. Ezzel hozzájárulunk a higiéniás körülmények javulásához, hogy a kórteremben lévő kézmosót már dedikáltan a fejőgép tisztítására tudják használni, a tisztálkodási tevékenységekre pedig az új blokk szolgál. A fejés folyamata így elkülönül az anyák tisztálkodási tevékenységétől, így a PICi babákat veszélyeztető fertőzések elkerülhetőek. Az otthonosabb környezetben ellazultabb, újszülöttjükkel több minőségi időt eltöltő anyukák tejtermelése is könnyebben beindítható, növelhető. Az anyatej pedig maga a legegyszerűbb intervenció és az egyik legfontosabb gyógyszer a kisbabák számára.” – mondta a doktornő.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink