• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Újabb 7,6 milliárdos Egis-beruházás Körmenden

Egészségpolitika 2022.06.17 Forrás: Weborvos
Újabb 7,6 milliárdos Egis-beruházás Körmenden

Ugrásszerűen nő a termelés a körmendi gyáregységben, az Egis-késztermékek csaknem 60 százaléka készül Körmenden.

Összesen mintegy 7,6 milliárd forint értékű beruházással bővíti kapacitásait a következő években az Egis Gyógyszergyár Zrt. a körmendi telephelyén - tudatta közleményben a vállalat. Az Egis a fejlesztéseket saját tőkéből, valamint az azt kiegészítő 1,2 milliárd forint kormányzati támogatásból valósítja meg – jelentette be Poroszlai Csaba vezérigazgató. Ezzel együtt összesen több mint 17 milliárd forint értékű beruházás valósul meg az Egis körmendi telephelyén 2019 óta.

Az előző években indított kezdeményezésekhez illeszkedő fejlesztések több értékteremtő folyamatot érintenek. A beruházások eredményeképp a technológiai előrelépés mellett bővülnek a kapacitások, nő a termelés hatékonysága, ezzel összefüggésben pedig a társaság még rugalmasabban reagálhat a változó piaci igényekre.

„Az elmúlt három év alatt három új üzemet adtunk át Körmenden és további kapacitásbővítő beruházásokat szándékozunk megvalósítani ezen a telephelyen” – érzékeltette a fejlesztéscsomag jelentőségét és a vállalat Körmend városa melletti elkötelezettségét Poroszlai Csaba. Arra is rámutatott: ugrásszerűen nő a termelés a körmendi gyáregységben, közel százmillió doboz gyógyszer, az Egis-késztermékek csaknem 60 százaléka készül Körmenden.

A most bejelentett, egyedi kormánydöntés keretében megítélt, 1,2 milliárd forint összegű támogatás a vállalat több mint 6 milliárd forint saját forrását egészíti ki. Ennek eredményeképp lehetővé válik a tablettaüzem, valamint a 2021 őszén átadott, 2 milliárd forintból létesült csomagolóüzem fejlesztése mellett a galenikus készítmények – azaz nem szilárd gyógyszerformák: krémek, kenőcsök, gélek, kúpok, oldatok – gyártási infrastruktúrájának megújítása és új minőségbiztosítási laboratóriumok létesítése is.

A 2019-ben mintegy 5 milliárd forintos beruházással felépült modern galenikus üzemben a már meglévő berendezések mellé új korszerű gépsorokat telepít az Egis. Ennek köszönhetően hatékonyabbá és gazdaságosabbá válik a termelés, valamint – reagálva a piaci igényekre – lehetőség nyílik arra is, hogy egyes, már bevált termékek új csomagolásban kerüljenek a betegekhez.

Ezen túl, a tavaly 3,1 milliárd forintos beruházással létrehozott – speciális gyártási körülményeket igénylő termékek előállítására szolgáló – készterméküzem tevékenységének támogatására analitikai és mikrobiológiai laborok is létesülnek. Ezek a – legmodernebb minőségbiztosítási alapelveknek és jó gyakorlatoknak megfelelő – létesítmények ahhoz is hozzájárulhatnak, hogy az Egis tovább bővítse onkológiai portfólióját. 

2019 óta eddig összesen több mint 10 milliárd forint értékű beruházást valósított meg az Egis Körmenden, ahol a gyógyszergyár a legnagyobb munkáltató. A most bejelentett fejlesztések további évtizedekre meghatározzák a gyógyszergyártás jövőjét a térségben: elősegítik a versenyképesség növelését, mindemellett a munkahelyek megőrzésén kívül új munkahelyeket is teremtenek.

Legolvasottabb cikkeink