• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

125 éves a Boehringer Ingelheim gyógyszergyár

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Az idén 125 éves Boehringer Ingelheim a legnagyobb családi tulajdonban lévő gyógyszercég.

A vállalat mindig is hű maradt az alapító Albert Boehringer által kitűzött célokhoz: kutatással, fejlesztéssel és új gyógyszerek forgalmazásával járul hozzá emberek és állatok gyógyításához. A vállalat a világ minden részén jelen van, 142 leányvállalata 41.500 főt foglalkoztat, ebből csak Németországban 11.434 alkalmazott dolgozik. A Boehringer Ingelheim 20 évvel ezelőtt alapította magyarországi szervezetét, amely jelenleg közel 90 főt foglalkoztat.

„A tulajdonosok 1885 óta szilárd pénzügyi kereteket biztosítottak a vállalat működéséhez, és ez ma sincs másképp. A vállalati stratégia folytonosságának fenntartásával azon dolgozunk, hogy a Boehringer Ingelheim függet-len vállalatként hosszú távon legyen sikeres" - mondta Christian Boehringer, a Tulajdonosi Bizottság elnöke.

„Saját kutatásaink és fejlesztéseink biztosítják növekedésünket" olvasható nagy betűkkel a vállalat plakátján. Az intenzív kutatómunka eredményeként jelenleg is széles és értékes vényköteles és vény nélkül kapható termék-portfolió áll rendelkezésre, a fejlesztés alatt álló készítmények hosszú sorában pedig megtalálhatók a stroke megelőzésére, a cukorbetegség kezelésére, és az onkológiában alkalmazható, ígéretes és néhány éven belül forgalomba kerülő termékek. A vállalat Magyarországon is egyre jelentősebb gyógyszerválasztékot biztosít: a krónikus obstruktív légúti betegség (COPD), az asztma, a szív-érrendszeri betegségek, a stroke, a diabétesz, a Parkinson-kór, illetve az artrózis kezelésére, továbbá a vény nélkül kapható gyógyszereikkel a gyomor és a bélrendszer, valamint a felső légúti megbetegedések területén is.

A Boehringer Ingelheim szakadatlanul tovább kutat: orvostudományi ismereteiket folyamatosa bővítik a betegek ezreinek részvételével zajló, nagyszabású, kontrollált vizsgálatok adatai, és teszik hatékonyabbá a három leggyakoribb halált okozó betegség, nevezetesen a szív-érrendszeri betegségek, a stroke, és a COPD kezelését. „Az elkövetkező néhány évben a Boehringer Ingelheim diabetológiai és onkológiai terápiára alkalmazható gyógyszerei is elérhetővé válnak az orvosok és betegek számára. Határozott elképzelésekkel és a szükséges tudás birtokában jelenünk meg ezeken az új területeken – összhangban a vállalat vezérelvével, miszerint új gyógyszerek kutatásával, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával szolgáljuk az emberiséget" – hangsúlyozta Prof. Andreas Barner, az igazgatótanács elnöke és a vállalatvezetés gyógyszerkutatási-fejlesztési és orvostudományi ágazatért felelős tagja.

„Az innovatív gyógyszer befektetés, mely az egészségi állapot javításával hozzáadott értéket teremt. Célunk, hogy új és értékes gyógyszerekkel lássuk el az emberiséget, ezért kutatunk, fejlesztünk, gyártunk és forgalmazunk olyan készítményeket, amelyek egyre jobb és korszerűbb megoldásokat kínálnak az egészséggel kapcsolatban felmerülő problémákra. Kiemelten fontos feladatunk, hogy a gyógyszereink megfelelő alkalmazása érdekében a vényköteles és a vény nélküli szereinkről elegendő tájékoztatást adjunk orvosoknak, gyógyszerészeknek és a betegeknek" – mondta dr. Zalai Gábor, a Boehringer Ingelheim magyarországi leányvállalatának igazgatója.

Legolvasottabb cikkeink