• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

6,2 milliárdos gyógyszerfejlesztés a Tevánál

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Kritikus betegségek elleni innovatív és generikus készítményeket fejlesztenek.

Mintegy 6.2 milliárd forint értékben valósul meg generikus és innovatív fejlesztés a Tevánál. A projekt eredményeként a debreceni Generikus Kutatás-Fejlesztési Igazgatóság originális termékekkel bioekvivalens generikus termékek kiemelkedően magas színvonalú fejlesztését valósítja meg, többek között az onkológiai, a szív és érrendszeri, valamint a központi idegrendszeri megbetegedések területén. - tudatta a cég közleményben.

A TEVA gödöllői Generikus Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága steril gyógyszerkészítményeket fejleszt, többek között anyagcsere és emésztőrendszeri megbetegedések, szisztémás fertőzések és légzőszervi megbetegedések kezelésére. Az innovatív Kutatási Igazgatóság központi idegrendszeri, onkológiai, autoimmun, gyomor-bélrendszeri, légzőszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére irányuló új gyógyszerek fejlesztésében vesz részt, együttműködve a Teva más kutatóközpontjaival. A projekt megvalósításához 1 731 892 031 forint támogatásban részesül a vállalat az Új Széchenyi terv ERNYŐ_13 projekt keretében.

A Teva elkötelezett hazai gyártásának és K+F tevékenységének folyamatos fejlesztése iránt. A vállalat hazai jelenléte óta mintegy 350 milliárd forintot fordított beruházásra és K+F-re. Budapesten, Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban lévő telephelyein több, mint 3000 embernek ad munkát, hazai beszállítóin keresztül pedig 10.000 család megélhetését biztosítja. A fejlesztések eredményeként a vállalat Debrecenben Európa egyik legnagyobb szilárd gyógyszerkészítményeket gyártó és csomagoló gyárát, Gödöllőn pedig a világ egyik legmodernebb steril gyógyszerformákat gyártó üzemét működteti.

A versenyképesség biztosításához és a betegek igényeinek minél magasabb szinten történő kielégítéséhez elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés. A generikus fejlesztési projektek azt a célt szolgálják, hogy a már jól bevált terápiás lehetőségek kedvező áron váljanak elérhetővé a betegek számára.

Az innovatív K+F olyan új gyógyszerek fejlesztését segíti, amelyek a jelenleg hozzáférhető kezelési lehetőségekhez képest jelentős terápiás előnyt, hatékonyabb gyógyulást, és/vagy jobb életminőséget biztosítanak.

A mostani projektek többek között olyan nagy, globálisan is jelentős népegészségügyi problémákra keresnek kedvező áron hozzáférhető, vagy teljesen új terápiás megoldásokat, mint az onkológiai megbetegedések, autoimmun megbetegedések, központi idegrendszeri betegségek, gyomor-bélrendszeri megbetegedések vagy éppen a cukorbetegség.

A projekthez az Új Széchenyi terv keretében kapott több mint 1,7 milliárd forintos támogatás jelentősen hozzájárul a sikeres megvalósításhoz és a magyar nemzetgazdaságban stratégiai szerepet betöltő hazai gyógyszeripar nemzetközi versenyképességének megőrzéséhez.

Legolvasottabb cikkeink