• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A cég, amely nem felejtette el az árvizet

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Pénzadománnyal és védőoltással segíti a Sanofi Pasteur az árvízkárosultakat.

A Sanofi Pasteur jóvoltából 10.000 db vakcina érkezett Magyarországra a franciaországi Lyon-ból, melyet a jelenlegi helyreállítási munkában résztvevő hivatásos állomány védőoltására, valamint a jövőbeni esetleges katasztrófák elleni védekezésben résztvevők immunizálására kívánnak felhasználni. Ezen túlmenően a károsultak közvetlen támogatására a Sanofi Pasteur és a sanofi-aventis/Chinoin magyarországi munkatársainak összefogásával nem kevesebb, mint 7,2 millió forint pénzadományt gyűjtött össze a vállalat.

A 10.000 db, mintegy 20 millió Ft összértékű Magyarországra juttatott oltóanyagot az árvíz elleni védekezésben résztvevő alakulatoknak és a katasztrófavédelem embereinek szánják, melyből 2.000 db-ot a fokozottan sújtott borsodi régió hivatásos állományi személyzetéhez juttat el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Arról, hogy milyen jellegű adomány lenne a legjobban hasznosítható, a vállalat vezetői előzetes tanácskozást folytattak a magyar hatóságokkal, akik támogatták a vakcinák felajánlását, mivel hasonló események kapcsán létfontosságú, hogy a katasztrófavédelem emberei már a bevetés pillanatában rendelkezzenek a megfelelő védelemmel. Ez különösen fontos, hiszen a mostani árvíznél 3.000 kilométeren, közel 10. 000 hivatásos állományú dolgozó védekezett a gátakon, kitéve magát az esetleges fertőzéseknek.

„Bár jelenleg nincs közvetlen fenyegetés egy újabb árvíz kialakulására, a vakcinákat nagy örömmel fogadjuk, hiszen a jövőbeni egyéb bevetések során is kiemelt fontossággal bír a csapatok megfelelő védettsége" – mondta Káli Sándor, Miskolc város polgármestere.

Kinczel Péter, a vállalat csanyikvölgyi egységének vezetője hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy az árvíz sújtotta településeken már zajlanak a kárrendezési folyamatok, illetve az újjáépítési munkálatok, összefogásra és segítségnyújtásra továbbra is szükség van. „A jelenlegi talpra állási folyamat idején reményeink szerint még célzottabb segítség juthat el az érintettekhez, hiszen az árvíz első napjaiban a védekezés jelentette a legfőbb feladatot, de az újjáépítés során fontos, hogy a valóban rászorulókhoz jussanak el azok a felajánlások, amelyek lehetővé teszik, hogy új életet kezdhessenek az érintettek"- tette hozzá a Miskolchoz tartozó csanyikvölgyi üzem igazgatója. Miskolc mellett néhány kisebb környéki település is részesül majd a sanofi-aventis/Chinoin által felajánlott pénzadományából.

Az ÁNTSZ az Országos Epidemiológiai Központ szakembereivel egyetemben gondoskodik az oltóanyag megfelelő felhasználásáról, és várhatóan néhány napon belül megkezdődhet az érintett személyek beoltása, amely után mintegy 3-4 éven keresztül rendelkeznek majd védettséggel.

Legolvasottabb cikkeink