• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A vártnál nagyobb árbevétel-növekedésre számít a Richter

Gyógyszerpiac 2021.11.08 Forrás: MTI
A vártnál nagyobb árbevétel-növekedésre számít a Richter

A cégnél megszületett a döntés, hogy kötelezővé teszik a Covid-védőoltást az ott dolgozók egészségének védelmére.

A Richter euróban számolt árbevétele az idén mintegy 7-8 százalék körül, a korábban jelezettnél valamivel nagyobb mértékben nőhet - mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója hétfőn a társaság háromnegyedéves eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Kiemelte, a bruttó fedezet a tervezett szerint, 55,5 százalék körül alakul, a kereskedelmi és marketingköltség a korábban vártnál alacsonyabb lehet.

Úgy tűnik, a tavalyi 20,3 százalékos üzemieredmény-hányadot meg tudják tartani, a kutatás-fejlesztési kiadásaik pedig jelentősen, több milliárd forinttal meghaladják az előző évit.

Orbán Gábor megjegyezte, az eredmények eléréshez fontos, hogy az árfolyamok megfelelően alakuljanak, és a Covid-járvány negatív hatása enyhüljön.

Jelezte, a cégnél megszületett a döntés, hogy kötelezővé teszik a Covid-védőoltást az ott dolgozók egészségének, a munkahelyek védelme, a termelés folyamatosságának biztosítása érdekében.

A Richter vezérigazgatója hangsúlyozta, nincs gyártási gondjuk annak ellenére, hogy egyre hosszabbak a beszállítási átfutási idők, helyenként az árakban is feszültségek vannak, illetve nehézségeket tapasztalnak a fuvarozásban.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján a Richter Gedeon Nyrt. hétfőn az elemzői várakozásokat meghaladó harmadik negyedévi árbevételről és nyereségről számolt be. A társaság 2021. július és szeptember közötti összes árbevétele 157,518 milliárd forint volt, 14,4 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának árbevételét. Az adózott eredmény 38,487 milliárd forint lett, a tavalyi módosított adatnál 67,3 százalékkal több. A csoport összes árbevétele a konszolidált eredménykimutatás szerint 2021. január és szeptember között elérte a 454,321 milliárd forintot, meghaladva 2020. hasonló időszakának 416,389 milliárd forintos adatát. Az első kilenc havi adózott eredmény 94,121 milliárd forint lett, 11,6 százalékkal emelkedett az előző év hasonló időszakának 84,304 milliárd forintos eredményéről.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A Richter árfolyama hétfőn délelőtt 8750 forint volt. A társaság részvényei 6570 forint éves minimumot, és 9320 forint éves maximumot értek el.