• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bebukta a lengyel akvizíciót a Richter?

Gyógyszerpiac Forrás: Napi Online

A gyógyszergyár szerint partnerét terheli a felelősség, amelyik akár 40 millió dolláros kötbért fizethet a Richternek.

A Polpharma tranzakció valószínűleg nem valósul meg - tájékoztatott a Richter igazgatósága hétfőn a BÉT honlapján megjelentetett rendkívüli közleményében.

2007. november 15. napján a Richter bejelentette, hogy a Genefar és a Richter között társulási szerződés jött létre a Polpharma részvényei 99,65 százalékának a megszerzésére, ezt a Richter 2007. december 18. napján megtartott rendkívüli közgyűlése határozatával jóváhagyta.

A lengyel versenyhivatal (OPCC) 2008. július 3. napján hozzájárult a szerződésben foglalt tranzakcióhoz, azonban a Richter ugyanezen napon értesítést kapott a Genefartól, hogy álláspontjuk szerint a szerződés megszűnt. Ezen eseményeket követően, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelethez tett bejelentés után a Richter 2008. július 4. napján kezdeményezte a Richter törzsrészvények kereskedésének felfüggesztését a BÉT-en.
A Richter nem ért egyet a Genefar-nak a szerződés megszűnésével kapcsolatos álláspontjával. A versenyhivatali jóváhagyásra tekintettel a Richter a szerződésnek megfelelően 2008. július 14. napjára tűzte ki a szerződés zárásának és a részvényjegyzésnek az időpontját, melyről a Genefar-t 2008. július 4. napján értesítette.

A helyzet tisztázása érdekében 2008. július 6. napján a Richter és a Genefar képviselői, pénzügyi és jogi tanácsadói Budapesten tárgyalást folytattak. Az egyeztetés eredménytelenül zárult, mert nyilvánvalóvá vált, hogy a Genefar a szerződés teljesítését a felek által aláírt és a rendkívüli közgyűlés által jóváhagyott szerződésben foglaltakhoz képest további jogok és előnyök biztosításához, valamint egyes kötelezettségeknek az elengedéséhez kötötte volna.

Jóllehet a Richter részéről semmi akadálya nem lenne a sikeres zárásnak a szerződés eredeti feltételei szerint, a Genefar jelezte, hogy nem teljesíti az eredeti, - a Richter rendkívüli közgyűlése által 2007. december 18. napján elfogadott - szerződésben meghatározott feltételek alapján, ezért a Richter igazgatóságának álláspontja szerint a Richter és a Polpharma közötti tranzakció előreláthatóan meghiúsul. Ez esetben a Richter meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket a szerződésben kikötött 40 millió amerikai dollár meghiúsulási kötbér érvényesítése érdekében.