• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Európa legjobbjai közt a Lilly Hungária

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

A Lilly Hungária nemzetközi összehasonlításban is a legjobb munkahelyek között van.

Miután a Világgazdaság és a Hewitt Associates 2007-es felmérésén a Lilly Hungária Kft. egyetlen gyógyszeripari vállalatként nyerte el a „Legjobb munkahely" cím használatának lehetőségét, bekerült a kelet-közép európai TOP 15-be is.

A Hewitt Associates nyilvánosságra hozta a kelet-közép-európai Legjobb Munkahely Felmérés 2007/2008-as eredményeit. A régió 12 országában végzett kutatás során közel 600 vállalat mintegy 120 000 munkavállalója és 3000 felsővezetője mondta el véleményét.

Miután a Lilly Hungária Kft. a 2007-es magyarországi megmérettetésen – a gyógyszeripari vállalatok közül egyetlenként – bekerült az év legjobb munkahelyei közé, ezúttal a regionális Legjobb Munkahely felmérés nagyvállalati kategóriájában ért el 11. helyezést. Ezáltal – a már elnyert magyar elismerés mellett – a Best Employer CEE büszke cím birtokosa is lett, ami az eredményeket közlő Wall Street Journal révén ezúttal nemzetközi hírnevet is szerez a vállalat HR törekvéseinek.

A felmérésben a kelet-közép európai régió 600 vállalata vett részt a következő 12 ország képviseletében: Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna. A részvétel feltételei a legalább 50 fős alkalmazotti létszám és az adott ország piacán legalább 2 éves működés voltak.

A felmérés során azok a vállalatok szerepeltek a legjobban, amelyek hosszú távon motiváló feladatokat és juttatásokat, jó munkakörülményeket és hatékony belső információáramlást tudnak ajánlani a kollégáknak. A Lilly esetében például a kiváló munkahelyi légkört, az őszinte, az emberek iránti tiszteleten alapuló kétirányú kommunikációt és a hosszú távú motiváló eszközök sorát értékelték nagyra a kollégák.

„Ez a regionális elismerés nagyon megtisztelő a számunkra. Fontos visszajelzést ad arra, jó úton haladunk ahhoz, hogy a vállalat innovativitása a hatékony gyógyszerek kifejlesztése és az egészségmegőrzést támogató társadalmi célú programok mellett belső folyamatainkban is megnyilvánuljon. Ahogy a gyógyászatban, úgy emberi erőforrásunk kezelésében is folyamatosan új, hosszú távon is eredményes eszköztár létrehozásán dolgozunk, annak érdekében, hogy vállalatunk továbbra is vezető szerepet tölthessen be a hazai gyógyszerforgalmazók között" mondta Dr. Páldi Tamás a vállalat humán erőforrás igazgatója.

A vállalat munkaadóiért tett erőfeszítéseit már több ízben is elismerték, 2006-ban az Amerikai Kereskedelmi Kamara Egészséges Munkahely díját, 2007-ben pedig szintén az Amerikai Kereskedelmi Kamara Egészséges Munkahely pályázatán a „Legjobb gyakorlat" kategóriát nyerte meg. A munkatársak egészsége mellett a környezet „egészsége" is fontos szempont, így nem véletlen, hogy a LEAF (Lilly Environmentally Active Firm) programjáért a Lilly Hungária idén megkapta a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület zöld iroda tanúsítványát is.