• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mikola Bálint újabb három évre kapott bizalmat

Gyógyszerpiac Forrás: MOSZ-Weborvos

A MOSZ munkakonferenciája megújította a szervezet országos tisztségviselői karát.

Sikeresen zárta programjait a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 19. alkalommal megrendezett éves munkakonferenciája. A sűrű tavaszi programok mellett a szervezőket is meglepte a jelentős érdeklődés.

Az első napon az innovatív gyógyszerészet aktualitásaiba és az egyre magasabb szakmai színvonalat igénylő napi praktikum egyes kérdéseibe nyertek betekintést a gyógyszerészek a Debreceni Egyetem tanárainak prezentációi során. A szív- és érrendszeri megbetegedések kóroktanába és terápiája részleteibe maga Kiss István professzor, a Magyar Hypertónia Társaság elnöke vezette be az érdeklődő hallgatóságot. A jelenlévők a legfrissebb terápiás irányelvek megismerését követően muníciót kaptak a legnagyobb populációt érintő szakterület gyógyszerészi gondozási programjához is.

A tudományos program folytatásaként szombati napon a hamarosan hatályba lépő új Polgári Törvénykönyv egészségügyi ellátással kapcsolatos, a betegjogokat és a szolgáltatói felelősséget érintő változásait, munkajogi és adóügyi ismereteket sajátítottak el a konferencia hallgatói. Sor került az on-line pénztárgépek bevezetése elvi, gyakorlati és technikai kérdéseinek, az egészségpénztári kapcsolatrendszerek problémáinak megtárgyalására is.

A megszokott módon külön programként, de új elemekkel színesítve tárgyalták meg a gyógyszergyártók, a nagykereskedők és a gyógyszertárak kapcsolati rendszerének aktualitásait. Vezérelőadásában dr. Ilku Lívia, a MAGYOSZ igazgatója átfogó képet mutatott be a hazai gyógyszerellátás helyzetéről. A konferencián előadást tartott dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, aki történeti kontextusban bemutatva tájékoztatta a kollegákat a tulajdonosi program állásáról. Valamennyi programot nyílt, jó hangulatú, aktív fórum követett. Több, összesen 17 kiállítás színesítette a programot.

A konferencia zárónapján került sor a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége beszámoló és tisztújító közgyűlésére. A tagság elfogadta a beszámolókat és megújította az országos tisztségviselői kart. Jelentős fiatalítás mellett dr. Mikola Bálint személyét egyhangúan újabb három évre elnöknek, dr. Samu Antalt alelnöknek választották a kollegák. Új alelnök lett dr. Kovács Rita mosonmagyaróvári, új főtitkár dr. Szrogh Vivien polgári személyi jogos gyógyszerész. Az Országos Elnökség tagjai között is harmadrészben fiatalítás történt. A tagok: dr. Dudus Balázs, dr. Gyetvai László, dr. Lovas Imre, dr. Rixer Mária, dr. Simon Kis Gábor, dr. Tóth Edit és Mátyásné dr. Simon Zsuzsanna.

Legolvasottabb cikkeink