• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

MOSZ: ha október, akkor találkoznak

Gyógyszerpiac 2018.05.10 Forrás: Weborvos Szerző:
MOSZ: ha október, akkor találkoznak

A gyógyszerészeknek már rengeteg tapasztalatuk lesz az EESZT-ről, valamint a GDPR-ről.

Idén is megrendezik az immár hagyományosnak tekinthető gyógyszerésztalálkozót, tájékoztatta lapunkat dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke. Az október 12-14. között rendezendő XXVIII. Gyógyszerészek Országos Kongresszusa.

Az idei év új időszámítás kezdete a közvetlen lakossági gyógyszerellátás történetében. Ősszel már közel egyéves tapasztalatuk lesz a patikusoknak a folyamatosan megújuló és egyre szélesedő EESZT működtetésében. A személyes adatok védelméről és áramlásáról (GDPR) szóló uniós jogszabályi kötelezettséggel összefüggő feladatok is remélhetőleg addigra kikristályosodnak. Az egyedi gyógyszer-azonosítás bevezetése is egyre közeledik. Mindezekkel összefüggésben a patikusok informatikai igénye, felkészültsége, de egyben kiszolgáltatottsága is növekedni fog az elnök szerint, aki éppen ezért úgy véli, rendkívül sok megbeszélni valójuk lesz az országos kongresszuson. Az egyes témakörökhöz professzionális szakértői prezentációkat szerveznek, és bőségesen hagynak időt a kérdések átbeszélésére. A már megszokott módon három részből álló szabadon választható akkreditált program pontszerző elemei Farmakoterápia menedzsment pre-kongresszus (12 pont), MOSZ Ifjúsági Fórum (08 pont) és GYOK XXVIII (21 pont).

A kongresszus a kéréseknek eleget téve visszatér a megszokott környezetébe, a Balaton partjára, ezúttal Balatonalmádiba. A tapasztalatok szerint a gyógyszerészi kar számára a szakmai programok mellett rendkívül nagy jelentősége van a kollegákkal való találkozásnak, konzultációnak. Mindez feltételezi az előadások, kiállítások, a szabadidős programok és a szállás közös helyszínre telepítését, amire ideális helyszín a Balaton térsége. 

A MOSZ vezető testületei úgy döntöttek, hogy saját hatáskörben készítik elő szakmai rendezvényeiket: a szövetség titkárságára telepített szervező gárda tagjai régi, aktív segítői programoknak.          

Legolvasottabb cikkeink