• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Növekedésre számít a gyógyszergyár a magyar piacon

Gyógyszerpiac 2018.05.23 Forrás: MTI Szerző:
Növekedésre számít a gyógyszergyár a magyar piacon

A cég már most a világ második legnagyobb állategészségügyi gyógyszergyártója, de nő a humángyógyászatból származó bevétele is.

Megújította állatgyógyászati divízióját a német Boehringer Ingelheim gyógyszeripari cég, a Sanofi állategészségügyi üzletágával (Merial) tavaly megvalósított cserét követően a magyar piacon az üzletág 10 százalékos piaci részesedésének növekedésére számítanak - mondta Kopasz Gábor a divízió vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kopasz Gábor kiemelte, hogy a Sanofival történt üzleti tranzakciónak köszönhetőn az állatgyógyászati üzletág nettó árbevétele világszinten több mint két és félszeresére nőtt, elérve a 3,9 milliárd eurót. Hozzátette, a több mint 100 új gyógyszerrel, amelyek a társ- és haszonállatok betegségeinek megelőzését és kezelését teszik lehetővé, a korábbi 700 millió forintos forgalomról 2 milliárd forintra nőhet a vállalat árbevétele Magyarországon.     

A vezető felidézte, az új üzletág a Boehringer Ingelheim sertés és szarvasmarha vakcinából álló portfóliójának és a Merial kisállat (kutya, macska), baromfi és lovas portfóliójának egyesülésével jött létre. A cserekor a Boehringer Ingelheim vénynélküli portfoliáját adta a Sanofinak. A tranzakciónak köszönhetően, a világ második legnagyobb állategészségügyi gyógyszertgyártójaként, a Boehringer Ingelheim a teljes állategészségügyi piacon jelen van - húzta alá.

Francesco Banchi, a vállalat igazgatója ismertette, hogy az 1885-ben alapított német vállalat nettó árbevétele 15,7 százalékkal, közel 18,1 milliárd euróra nőtt tavaly az előző évhez képest, a növekedéshez minden üzletág hozzájárult. Kiemelte, hogy a vállalat humángyógyászatból származó bevétele 6,9 százalékkal, 12,6 milliárd euróra nőtt tavaly az előző évhez képest, az állatgyógyászatból 3,9 milliárd euró, a biológiai gyógyszerekből pedig 678 millió euró bevétele volt.

Kopasz Gábor beszélt arról is, hogy a vállalat árbevételének mintegy 22 százaléka származott az állategészségügyi üzletágból. A nettó árbevétel legnagyobb hányadát két parazitaellenes készítmény adta. Kitért arra is, hogy a vállalat termékeivel világszerte 150 országban van jelen, mintegy 50 ezer alkalmazottja van, ebből az állategészségügyi divízióban több mint 10 ezren dolgoznak. A cég tavaly közel 460 millió dollárt fordított kutatás-fejlesztésre, a világon több mint 20 kutatás-fejlesztési egységgel rendelkezik - fűzte hozzá.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink