• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ötmilliárdos fejlesztést jelentett be a Sanofi

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Az egészségügyi vállalat ismét megerősítette hosszú távú elköteleződését Magyarország mellett.

A Miskolchoz közeli csanyikvölgyi telephely fennállásának 30. évfordulója alkalmából a Magyarország második legnagyobb egészségügyi vállalataként és a magyar kormány stratégiai partnereként is ismert Sanofi a mai napon bejelentette: 5 milliárd forint értékben új beruházást valósít meg a telephelyen - adott tájékoztatást a gyógyszergyár közleményében.

Az eseményen megjelent Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, Éric Fournier, Franciaország Magyarországra akkreditált nagykövete és Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Az esemény házigazdái Philippe Luscan, a Sanofi cégcsoport alelnöke, Pierre Faury, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója és Mester Viktória, a Csanyikvölgyi gyáregység igazgatója voltak.

A csanyikvölgyi gyár évente közel 90 milliárd forint értékben állít elő a legmagasabb európai szintű technológia alkalmazásával, steril körülmények között, injekciós készítményeket és egyszer használatos fecskendőket. A vállalat csanyikvölgyi üzeme 500 jól képzett szakembernek ad munkát, ami a régió foglalkoztatottsága szempontjából meghatározó jelentőségű. A csanyikvölgyi telephely a vállalat magyarországi termelésének jelentős részét adja.

„A Sanofi nemzetközi vezetősége úgy döntött, hogy egy 5 milliárd forint értékű stratégiai beruházás keretében tovább fejleszti a csanyikvölgyi telephely gyártási tevékenységét. A cél egy új, korszerű és nagysebességű fecskendőtöltő és - átnéző sor telepítése, amellyel tovább fokozhatjuk magyarországi teljesítményünket és versenyképességünket" – nyilatkozta Philippe Luscan, a Sanofi cégcsoport alelnöke.

A világ egyik vezető egészségügyi vállalataként ismert Sanofi a Chinoin örökségére építve mára a magyar gazdaság egyik legjelentősebb szereplőjévé vált. A Magyarországon jelenleg közel 2000 főt foglalkoztató francia nagyvállalat három gyártóegységével és egy disztribúciós platformjával a hazai gazdaság 20 legnagyobb vállalata közé tartozik, míg az exportőrök között a 14. helyet foglalja el. A Sanofi Magyarország azért dolgozik, hogy szerte a világon jobbá tegye a betegek életét, hiszen az itt gyártott termékek 85%-a exportra készül.

Legolvasottabb cikkeink