• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Harmincmillió forint a gyermekonkológiának

Hírek Forrás: Weborvos

A berendezések a gyógyítás kíméletesebbé tételét, a diagnózis precizitását szolgálják.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány magyarországi viszonylatban kiemelkedő mértékű adományát életmentő berendezések megvásárlására fordítják az ország 10 gyermekonkológiai osztályán, amely az egész országot lefedi. A budapesti kórházak mellett a debreceni, szegedi, miskolci, és pécsi intézmények is 3-3 millió forint támogatást kapnak intézményenként.

A berendezések az agresszív kemoterápiás kezelésben résztvevő leukémiás gyermeknél a legoptimálisabb kezelést teszik lehetővé az ultramodern orvostechnikai berendezésekkel.

A támogatás minden esetben a gyermekek gyógyítását, a gyógyítás kíméletesebbé tételét, a betegségdiagnosztizálás precizitását szolgálja. A hálózat intézményei ezen elvek és célok alapján határozzák meg szükségleteiket. Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány az utóbbi években az áldozatkész magán és céges támogatók segítségével segítette a leukémiás és rákos gyermekek gyógyítását.

Ma a fejlett világban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. A rosszindulatú daganatos betegségcsoport kiemelkedő jelentőségét az adja, hogy a halálokok között 1 és 14 év közötti gyermekeknél a balesetek után második helyen áll Magyarországon jelenleg is mintegy 1500 - 2000 daganatos gyermek küzd az életéért.
A daganatos gyermekbetegségek terén rendkívül fontos, hogy míg az 1950-es években a rákos gyermekeknek mindössze 10%-a élte túl a betegséget. Ma már a daganatos gyermekek 75-80%-a sikeresen gyógyítható, azonban a betegség még mindig súlyos lelki hatással van a gyermekek és családjuk életére.

„A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkájához felbecsülhetetlen segítséget jelent az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkája, aki kiemelten hozzájárul ahhoz, hogy sikeresen küzdjünk a daganatos gyermekek életéért" – fejtette ki Kriván Gergely, a Gyermekonkológiai hálózat elnöke.

„Nagyon lassan megy át a köztudatba, hogy a gyermekonkológiai betegségek nagy része ma már gyógyítható. A leukémia egyik típusában, az akut limfoid leukémiában (ALL) lassan már a gyermekek közel 90%-a véglegesen meggyógyítható ma Magyarországon. Azt a hiedelmet, hogy a rákbetegség egyenlő a halállal - amely a gyermekek esetében ma már egészen biztosan nem igaz - nagyon nehéz felülírni."- nyilatkozta Péter György főorvos, Heim Pál Gyermekkórház.

A hosszú kórházi tartózkodás során egy-egy kezelés folyamata évekig eltartó, erős fájdalmakkal, sorozatos kellemetlenséggel járó, kitartást és türelmet igénylő beavatkozások sorozata mind a gyermekek, mind a szülők számára. A tumoros beteg gyermek ténylegesen gyógyultnak csak a teljes tünetmentességtől számított 5 év elteltével tekinthető, de ezt követően is folyamatos gondozást és komoly figyelmet igényel.
„13 éve segítünk a leukémiás gyermekek helyzetén, így tanúi vagyunk, hogy egyre több rákos gyermeket tud az orvostudomány hatásosan kezelni. Ehhez azonban elengedhetetlen feltétel egyrészt a modern orvostechnikai eszközök elérhetősége, másrészt az érintett családok anyagi és lelki támogatása. Alapítványunk mindkét területen elkötelezetten nyújt segítséget, hiszen a kórházak anyagi támogatása mellett családtámogatási programunkban közvetlenül a családoknak nyújtunk anyagi és lelki segítséget.

Az anyagi segítséget az érintett családoknak rendszeres, jelenleg havi 25.000 Ft-ban meghatározott pénzbeli támogatás útján nyújtjuk.„ – mondta Fodor Zsuzsa pszichológus, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kurátora.

Szociális támogatást biztosítunk térítésmentes, integrált, kalandokban gazdag nyári táborunk által több mint 100 daganatos gyermek és testvéreik számára a Szelidi-tó partján, ahol orvosok, nővérek és szociális munkások gondoskodnak a gyermekek egészségügyi és lelki biztonságáról a nap 24 órájában.

Legolvasottabb cikkeink