• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Sanofi-aventis és Merck: egységben a gyógyerő

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

A sanofi-aventis és a Merck globális vezető szerepre tör az állatgyógyászati készítmények terén.

A sanofi-aventis (EURONEXT: SAN és NYSE: SNY) és a Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK) a mai napon bejelentette, hogy a sanofi-aventis, élve opciós jogával, a Merial és az Intervet/Schering-Plough (amely a Merck állatgyógyászati üzletága) vállalatokat egyesítve új globális vezetőként jelenik meg az állatgyógyászat területén.


Az új közös vállalatban a Merck és a sanofi-aventis azonos tulajdoni hányaddal rendelkezik. Az állatgyógyászati termékeket előállító új közös vállalat létrehozására a végleges megállapodások megkötését, a versenyhatóság az USA-ban, Európában és más országokban történő felülvizsgálatát, valamint egyéb szokásos lezárási feltételek teljesülését követően kerülhet sor. A tranzakció várhatóan az elkövetkezendő 12 hónap során kerül lebonyolításra.


„A Merial és az Intervet/Schering-Plough várható egyesülése izgalmas lehetőséget nyújt a sanofi-aventis-nek ahhoz, hogy a Merck-kel együtt vezető szerephez jusson a stratégiai fontosságú és egyre növekvő szerephez jutó állatgyógyászati szektorban" – véli Christopher A. Viehbacher, a sanofi-aventis vezérigazgatója. „Meg vagyok győződve arról, hogy együtt szilárd értéket hozunk létre a háziállatok és az állattartás területén, kibővítve és továbbfejlesztve a területben rejlő lehetőségeket. A tranzakció a sanofi-aventis fenntartható fejlődésének megszilárdítását célzó diverzifikációs stratégiánkat tekintve is stabil mérföldkőnek számít".


"A Merck jóval több, mint hat évtizede van jelen az állatgyógyászati üzletágban. Az új közös vállalattal megerősítjük diverzifikált portfóliónkat, és új, a terjeszkedés célját szem előtt tartó, globális versenytársként jelenünk meg" – nyilatkozta Richard T. Clark, a Merck elnök-vezérigazgatója. „Az új közös vállalat az állatgyógyászati termékek és a gyógyszer- és biológiai készítmények terén nyújtott szolgáltatások egyik legszélesebb palettájának létrehozásával is tükrözi a Merck vevőkre való összpontosítás iránti

kötelezettségvállalását. A Merck vevői között egyaránt megtalálhatók a gazdálkodók, állatorvosok és a háziállat-tulajdonosok. A tervezett közös vállalat vonzó földrajzi hálózattal fog rendelkezni a globális technológia terén, valamint olyan egészségügyi megoldásokat biztosítanó szakértelemmel, amely a vevők gyakran regionális eltéréseket mutató igényein alapul."


A Merial teljes értéke 8 milliárd dollár, az Intervet/Schering-Plough teljes értéke pedig 8,5 milliárd dollár. Ily módon a sanofi-aventis-nek 250 millió dollár kompenzációt kell fizetnie a Merck-nek az 50/50 tulajdoni hányadú közös vállalat létrehozásához. A 2009. július 29-én aláírt megállapodásban szereplő feltételek értelmében a sanofi-aventis további 750 millió dollárt fizet. A teljes kifizetésre, a hiteltartozás és bizonyos egyéb kötelezettségek korrekcióit is beleértve, a tranzakció zárásakor kerül sor. Az új közös vállalat az állatgyógyászati termékek és szolgáltatások szélesebb palettáját ajánlja a gyógyszer- és biológiai készítmények terén, valamint alkalmat termet arra, hogy a világ valamennyi területén és országában kihasználja a növekedés lehetőségét.

A világ állatgyógyászati piacának forgalma 2008-ban elérte a 19 milliárd dollárt. A társállatoknak szánt készítmények a teljes értékesítés 40%-át tették ki, míg a maradék 60%-ot az állattartási terület készítményei jelentették. A piac az elkövetkezendő 5 év során várhatóan évi 5%-kal nő, ami az állati eredetű fehérjék iránti növekvő keresletnek és a társállat-gyógyászattal szembeni erős vevői igénynek köszönhető.


A vállalatok azt nyilatkozták, hogy a tranzakció lezárásáig mind a Merial, mind az Intervet/Schering-Plough független vállalatként működik tovább.


***


Merck
A Merck célja a világ jólétének elősegítése. Gyógyszereinken, vakcináinkon, biológiai terápiás készítményeinken, valamint fogyasztási cikkeinken és állati termékeinken keresztül együttműködünk vevőinkkel, és több mint 100 országban vagyunk jelen az innovatív egészségügyi megoldások közvetítésének céljával. Széles körű programjaink is tükrözik az egészségvédelemhez való hozzájutás növelése iránti elkötelezettségünket. Ezeknek a programoknak a segítségével saját készítményeket adományozunk és juttatunk el az arra rászorulóknak. Merck – az egészségért. További információkért kérjük, keressék fel a www.merck.com. honlapot.

A sanofi-aventisről

A sanofi-aventis vezető nemzetközi gyógyszeripari vállalat, amely olyan terápiás megoldások kutatásával, kifejlesztésével és piacra juttatásával foglalkozik, amelyek az emberek életminőségének javítását szolgálják. A sanofi-aventis részvényeit jegyzik a párizsi (EURONEXT: SAN) és a New-Yorki tőzsdén (NYSE: SNY) is.

Intervet/Schering Plough
A hollandiai Boxmeer-i székhelyű Intervet/Schering-Plough Animal Health állatgyógyászati termékek kutatásával, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A vállalat az állatgyógyászati készítmények területén a legszélesebb, leginnovatívabb termékskálát ajánlja vevői számára a teljesítmény elősegítése és a nagyobb farmokon és társállatok körében jellemző betegségek megelőzése, kezelése és megfékezése céljából. Az Intervet/Schering-Plough Animal Health a Whitehouse Station székhelyű (NJ, USA) Merck & Co., Inc. vállalat teljes tulajdonában van. Az Intervet/Schering-Plough Animal Health céggel kapcsolatos további információkért kérjük, keressék fel a www.intervet.com és a www.merck.com. honlapot.


Merial
A Merial állatgyógyszereket gyártó cég, a világ egyik vezető, innováció-vezérelt vállalata. Számos különféle állat jó egészségét, jólétét és teljesítőképességének növelését célzó termékek széles választékát gyártja. A Merial körülbelül 5700 dolgozót foglalkoztat, és a világ több mint 150 országában van jelen. Az 1997-ben alapított Merial, amely 50/50%-ban a Merck és a sanofi-aventis által alapított közös vállalat tulajdonában volt, vezető cég az állatgyógyászati készítmények terén. Mára a sanofi-aventis teljes tulajdonú leányvállalata, miután a sanofi-aventis 2009-ben 4 milliárd USA dollár készpénzért felvásárolta a Merck Merial részesedését. További információkért kérjük, keressék fel a www.merial.com. honlapot.

Legolvasottabb cikkeink