• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Támogatásból megvalósult gyermekálmok

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Újabb beteg gyermekek kívánságait váltja valóra a Csodalámpa Alapítvány.

Az AbbVie biogyógyszer vállalat csatlakozott a Csodalámpa Alapítvány támogatói köréhez, hogy együtt váltsák valóra súlyos beteg gyermekek kívánságait. A vállalat dolgozóinak önkéntes munkáján túl az  anyagi támogatás révén az Alaptívány újabb beteg gyermekek kívánságát teljesítette: Dávid és Erika megkapják a nagyon várt laptopot és tabletet, mely nagy segítség nekik a tanulmányaik folytatásában illetve a barátokkal való kapcsolattartásban a hosszas kórházi kezelés alatt.

Ezen túlmenően az AbbVie és a Csodalámpa együttműködésének keretében további két gyermek utazási kívánsága is teljesülhet:a 14 éves Krisztofer Velencében csodálhatja meg a lagúnákat, míg a 14 éves Barnabás Róma mellé utazik, hogy ott delfineket simogathasson.

A két szervezet közötti együttműködés többrétű: a Csodalámpa és az AbbVie közös munkája túlmutat a pénzben nyújtott támogatáson. A Vállalat vezetői támogatják munkavállalóikat abban, hogy az önkéntes segítőként is minél többféle feladat ellátásában segédkezzenek a kívánságok teljesítése során.

„ Fontos volt számunkra, hogy ne csak a vállalat köteleződjön el a jó ügy mellett, hanem a munkatársaink egyenként is megtapasztalhassák milyen érzés beteg gyermeken segíteni. Bár gyógyszereinkkel naponta adunk enyhülést a panaszokra, ott csak közvetve tudunk visszajelzést kapni az orvosokon keresztül. Ezúttal személyesen is megtapasztalhatjuk milyen érzés mosolyt csalni egy súlyosan beteg gyermek arcára. Ennél nincs jobb motiváció ! " – mondta Jakab Zoltán az AbbVie Kft ügyvezető igazgatója a számítástechnikai eszközök átadásánál.

A Csodalámpa Alapítványról
A nonprofit szervezet célja a nagyon súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának a teljesítése. Az álmuk valóra váltásával szeretnénk nekik olyan maradandó élményt adni, mely megtöri a betegség szörnyű rutinját, feledteti a heteken, hónapokon, akár éveken át is tartó kórházi kezeléseket. Az elmúlt 10 év alatt a jó szándékú és segítőkész emberekkel, valamint a cégekkel közösen a teljesített kívánságok száma túllépte a kétezret. Köztük a kisebbek játékokat, a nagyok számítástechnikai eszközöket kértek, de volt, aki példaképével – Johnny Depp-pel, Michelisz Norberttel, de még a pápával is találkozhatott.