• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új megállapodást kötött a Richter

Gyógyszerpiac 2018.09.12 Forrás: Richter Geredon NyRt.
Új megállapodást kötött a Richter

Európában és Oroszországban a Richter értékesíti a Mithra új fogamzásgátlóját.

A Richter Gedeon valamint a belga Mithra gyógyszeripari vállalatok bejelentették, hogy licenc és szállítói megállapodást kötöttek egy, a Mithra által kifejlesztett, kombinált fogamzásgátló értékesítéséről. Az új, szájon át bevehető fogamzásgátló készítmény természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben és ehhez járulnak hozzá a drospirenone-nak a fogamzásgátláson túli előnyös tulajdonságai. A megállapodás az európai, valamint oroszországi értékesítésre terjed ki - derül ki a Richter szerdai közleményéből.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter 35 M€ mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztéséhez kapcsolódóan, a Mithra további, 20 M€ mérföldkő kifizetésre is jogosult. A termék piaci bevezetését követően a Mithra értékesítéshez kötött royalty kifizetésekre is igényt tarthat. A fentieken túlmenően a Mithra minimum éves mennyiségekhez kötött garantált bevételre jogosult a nettó forgalomhoz kapcsolódó sávos royalty bevételeken felül.

“Kiemelt nőgyógyászati portfoliónk bővítése továbbra is központi elemét képezi a Richter stratégiájának, amellyel valamennyi korcsoporthoz tartozó nő életminőségének javítását célozzuk meg. Ebbéli törekvéseinkhez remekül illeszkedik ez a megállapodás és várakozással tekintünk a Mithra-val közös együttműködésünk elé, hogy az új orális fogamzásgátló készítményüket értékesíthessük.” – jelentette ki Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megállapodnunk a Richter Gedeonnal a fejlesztés alatt álló, következő generációs orális fogamzásgátló termékjelöltünk, az Estelle® európai és oroszországi forgalmazása tekintetében. Ez a megállapodás messze a legfontosabb a Mithra eddigi történetében. A nőgyógyászati szegmens egyik, kétségtelenül vezető vállalataként, gyorsan bővülő nyugat-európai közvetlen értékesítésével a Richter Gedeon a legelőnyösebb lehetőségeket kínálja az Estelle® számára az említett, fontos régióban. A mai napon közzétett megállapodás tovább erősíti azt a potenciált, amelyet az USA piaci partnerségben érzékelünk, figyelembe véve, hogy az Egyesült Államok orális fogamzásgátló piaca kétszerese az európainak. Gyümölcsöző és hosszú távú kapcsolatban reménykedünk a Richter Gedeon szakembereivel.” – tette hozzá François Fornieri a Mithra vezérigazgatója. 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink