• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A Csukás Meserádió látássérült gyerekeket lepett meg

Hírek MA 12:42 Forrás: MTI
A Csukás Meserádió látássérült gyerekeket lepett meg

A családok együtt, közös tevékenységként élvezhetik a nap 24 órájában a legszebb magyar és klasszikus meséket.

A fehér bot napja alkalmából a Csukás Meserádió és az M2 Gyerekcsatorna a Vakok Általános Iskolájába látogatott, ahol meseolvasással egybekötött, interaktív foglalkozásra várta az intézet alsó tagozatos gyerekeit. A látássérült kisdiákok aktívan kapcsolódtak be a meseírásba, bizonyítva a mese univerzalitását és közösségépítő erejét - közölte az MTVA sajtó- és marketingirodája szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a Vakok Iskolájában a Csukás Meserádió kreatív tartalomért felelős szerkesztője, Gévai Csilla a gyerekekkel együtt alkotott új mesét a láttássérült Gáborról, aki a látó gyerekekhez hasonlóan ugyanannyi élményt él át, mint ép társai.

A drámapedagógusként is tevékenykedő főszerkesztő mellett szintén bekapcsolódtak a mesélésbe a közmédia fiatal tehetségei: Korcsog Laura, a Csukás Meserádió és Török Bálint, az M2 Gyerekcsatorna műsorvezetői - tették hozzá.

A meserádió szerkesztőjeként is tevékenykedő Korcsog Laura így nyilatkozott az M1 híradójának az eseményen átélt élményeiről: "a meséken át lehet a legjobban eljutni a gyerekekhez, ha tanítanánk nekik bármilyen tanulságos vagy érzékenyítő történetet, azt a meséken keresztül tehetjük meg a lehető legjobban". 

A közlemény szerint a közmédia szeptemberben indult online meserádiója gyorsan a családok kedvencévé vált, hiszen több mint 60 ezer látogatója volt másfél hónap alatt a Csukás Rádió oldalon.

A családok együtt, közös tevékenységként élvezhetik a nap 24 órájában a legszebb magyar és klasszikus meséket, és a mesehallgatással töltött idő így nemcsak a gyerekeknek nyújt érzelmi biztonságot, hanem a családok közötti köteléket is erősíti, valamint értékközvetítő és fejlesztő hatással is bír - nyilatkozta korábban Panágl Zsófia meseirodalom-kutató az adó kapcsán.

Az eseményről készült videó megtekinthető az az M2 Facebook-oldalán. A Csukás Meserádió - Rádió egyfejűeknek elérhető a www.csukasmeseradio.hu oldalon, illetve IOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is - áll a közleményben.

Budapest, 2024. október 14. Török Bálint, az M2 Gyerekcsatorna műsorvezetője mesét olvas látássérült gyerekeknek a Csukás Meserádió és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közös szervezésében, a fehér bot nemzetközi napja alkalmából rendezett meseolvasáson a budapesti Vakok Iskolájában 2024. október 12-én. Középen Gévai Csilla, a Csukás Meserádió kreatív szerkesztője. MTI/Kocsis Zoltán