• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A globalizáció hatása a magyar egészségiparra - konferencia

Hírek 2020.10.07 Forrás: Weborvos
A globalizáció hatása a magyar egészségiparra - konferencia

Október 30-án virtuális formában tartják meg az eredetileg szeptember 3-ra tervezett konferenciát.

A korona-vírus járvány a gyakorlatban is beigazolta azt a sokak által, sokszor hangoztatott tényt, miszerint a globalizáció egy veszélyhelyzet esetén kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja a nemzetállamokat. Vajon, a globalizációs törekvések nyomán hogyan rendeződött át az egészségipar világszerte? Milyen várt és váratlan fordulatokat eredményez ez a betegellátásban? Vajon a magyarországi egészségipar szempontjából a COVID-19 járvány első szakasza után milyen tanulságokat vonhatunk le? Mit tehet a kormány a technológiai, ipari egészségügyi függetlenség érdekében? Vannak-e strukturált adataink, adatbázisaink az adatelemzésen nyugvó döntéshozatalhoz – mit látunk és mit láthatnánk, ha lenne egészségipari adatstratégiánk? A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság konferenciáján a globalizáció ellátórendszer biztonságára gyakorolt hatásait vizsgáljuk, keressük a választ arra, hogy a folyamatok mely részeire lehetünk hatással, mi az, amit megakadályozhatunk és ehhez milyen jogszabályi környezetre van szükség.

Az esemény nyitó előadója dr. Palkovics László, miniszter, aki a kormány és az Innovációs és Technológiai Minisztérium Magyarország egészségipari kitettségének mérséklését támogató terveiről beszél majd. Az eseményen dr. Lengyel Györgyi, az egészségiparért felelős miniszteri biztos az Egészségipari Támogatási Programról, a szaktárca tapasztalatairól és terveiről ad felvilágosítást. Dr. Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem dékánja az ellátásbiztonság adatstratégiai aspektusairól, az IQVIA képviselője pedig a COVID 19 vírus miatt megváltozott körülmények nyomán a nemzetközi környezetben tapasztalható adaptív gyógyszeripari stratégiákról tart majd előadást.

A konferencia délutáni blokkjában a hazai gyógyszeripari vállalatok kitettségéről dr. Bogsch Erik, a Richter Gedeon gyógyszergyár elnöke, a hazai vakcinagyártásban rejlő lehetőségekről pedig prof. dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora beszél majd.

A globalizáció miatt a gyógyszerellátás biztonságát veszélyeztető hatásokról tart előadást prof. dr. Botz Lajos, a Pécsi Tudományegyetem dékánja. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda szakjogásza dr. Zalai Péter pedig a gyógyszer- és vakcina hiány közjogi és jogi aspektusait járja körül. Az egészségipari vállalatok jövője szempontjából a kockázatértékelés jelentőségéről a hazai legnagyobb orvostechnológiai cégeket tömörítő szervezet, a Magyar Egészségipari Gyártók Szövetségének alelnöke, Farkas József beszél majd.

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság az esemény szervezésével szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarország Európa egyik vezető orvostechnikai nagyhatalmává váljon, illetve a kelet-közép-európai országok között vezető szerepet töltsön be ezen a területen.

A RÉSZLETES PROGRAM ÉS REGISZTRÁCIÓS FELÜLET ELÉRHETŐ ITT.

Jelentkezési határidő: 2020.10.20.

Legolvasottabb cikkeink