• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A Reptárban ünnepli születésnapját a szolnoki alapítvány 

Regionális hírek 2019.04.24 Forrás: Weborvos Szerző:
A Reptárban ünnepli születésnapját a szolnoki alapítvány 

Idén a repüléstörténeti múzeumban rendezik a Szolnoki Kardiológia Napot.

Az idén húsz éve, hogy megalakult a Szolnok Szívügyünk Alapítvány, amely évenként tudományos tanácskozásokat (is) hívott életre. Idén a XX. Szolnoki Kardiológia Nap elnevezésű konferenciára kerülhet sor április 25-27. között a Tisza-parti városban. A szervezők - az alapítvány kuratóriuma és a megyei Hetényi kórház tudományos bizottsága - egy különleges színhellyel és igényes kísérőprogramokkal kívánja emlékezetessé tenni a huszadik születésnapot.

A formabontást elsősorban a rendezvény helyszíne jelenti. A megszokott konferenciaterem helyett az alapítvány ezúttal Szolnok legjelentősebb turisztikai látványosságába, a RepTár repüléstörténeti múzeumba „repíti” a három napos programra érkező vendégeket. A létesítmény igazi kuriózum: a magyar repülés történetét, egyszersmind a magyar alkotó elme kiválóságát méltó módon bemutató közgyűjtemény, amelynek évszaktól függetlenül folyamatosan magas a látogatottsága. E helyszínen lesznek a tudományos előadások, a szakmai kiállítók bemutatói, a fogadások, és a kikapcsolódásra szánt műsorok.

Maga a tudományos program április 25-én délután kezdődik, és a coronaria betegségről valamint a coronaria intervencióról hangzanak el előadások. Április 26-án délelőtt szívelégtelenség, délután a pitvarfibrilláció és az antikoaguláns terápia témakörével foglalkoznak az orvosok. Előadást tart többek között prof. dr. Merkely Béla, aki a magyarországi kardiológiai ellátás fejlődését tekinti át európai szemszögből. Az április 27-ei zárónapon a prevenció, rehabilitáció, szívsebészet adja az előadások vezér szavait. 

Az 1999. január 29-én megalakult Szívügyünk Szolnok Alapítvány működése óta a Hetényi kórház vezetésével teljes egyetértésben alapvető céljának tekinti Jász-Nagykun-Szolnok megye, tágabb értelemben a Szolnok központú régió kardiológia ellátásának folyamatos betegközpontú fejlesztését, kiterjesztését, az ellátás színvonalának emelését. Az alapítvány tagjai - egyebek mellett - azon dolgoztak, hogy Budapest-Szeged-Debrecen háromszög középpontjában, a szolnoki Hetényi kórházban egy olyan kardiológiai ellátó helyet állítsanak fel, ahol szívkatéteres vizsgálatokat, koszorúér vizsgálatokat és koszorúér tágítást is el lehet végezni. Végül egy olyan regionális centrummá fejlődött, ahol 420 ezer lakos ellátásáért felelnek.Tevékenységének, no meg a támogatóknak köszönhetően közel 100 millió forint értékű eszközzel gyarapodott a Hetényi kórház kardiológiai centruma, valamint számtalan egészségmegőrzésre sarkalló rendezvény kötődik nevéhez.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink