• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A Sportos Cukorbetegek családi sportnappal indítják a nyarat

Hírek 2023.05.15 Forrás: Weborvos
A Sportos Cukorbetegek családi sportnappal indítják a nyarat

A rendezvény célja a testmozgás népszerűsítése, a sport jótékony hatásaira való figyelemfelhívás.

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro SE – a Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott szervezője – május 20-án szombaton 10 órától, idén immár harmadik alkalommal rendezi meg a III. DiabKupa és Sportágbemutató eseményét a Népligetnél található FTC Sporttelepen. A rendezvényen bemutatkozik a Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság válogatottja, akik júniusban Lengyelországban képviselik majd hazánkat – ahol a Covid óta először rendezik meg a megmérettetést. A szervezők játékos sportversenyekkel, edukatív sportolói előadásokkal, kispályás focibajnoksággal hívják fel a figyelmet a mozgás fontosságára. A Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusai a több éve tartó szoros szakmai együttműködés keretében ismét tanácsadással, játékos feladatokkal várják az érdeklődőket - invitáltak sajtóközleményükben a szervezők.

Aktív élet cukorbetegséggel

Jelenleg hazánkban közel 1,5 millió felnőtt és 5 ezer gyermek él cukorbetegséggel. A DiabKupa Családi Sportnap lehetőséget teremt a diabéteszes gyermekek és családjaik számára, hogy egy játékos sportesemény keretében találkozzanak, tapasztalatokat cseréljenek és közösen mozogjanak. A program, illetve az, hogy ország különböző részein élő cukorbeteg gyerekek, fiatalok egy játékos sportesemény keretében találkozzanak sorstársakkal. A rendezvény célja emellett a testmozgás népszerűsítése, a sport jótékony hatásaira való figyelemfelhívás. Az esemény továbbá betekintést kíván nyújtani abba is, hogy a diabétesszel élő gyermekek és felnőttek a betegség megfelelő kezelése mellett teljes életet képesek élni.

Játékos sportversenyek, edukáció és tapasztalatcsere

Az eseményen a cukorbeteg gyermekek számára kispályás focibajnokság is megrendezésre kerül, melynek végén a legjobbakat több kategóriában is díjazzák. Lehetőség nyílik megtekinteni a Hevesi Tamás által vezetett többszörös EB-érmes felnőtt válogatott DiaEuro SE edzését, így a gyerekek és a szülők abba is betekintést nyerhetnek, hogy hova vezet a komolyan focizó cukorbeteg fiatalok útja. A Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusai tanácsadással és játékos feladatokkal várják az érdeklődőket. A standoknál a látogatók találkozhatnak különböző civil szervezetek képviselőivel, többek között a MentaPRO Alapítvánnyal is. Több gyártó és forgalmazó is kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget és kóstolást kínálnak az érdeklődőknek. Az elmúlt évekhez hasonlóan – Nyíregyháza és a Bókay Klinika után – idén új gazdát keres a DiabKupa vándorserlege is, melyet az a diabéteszgondozó intézmény vihet el, ahonnan a legtöbb család vesz részt a programon.

A sport közösségformáló ereje

A III. DiabKupa és Sportágbemutató egyik fő támogatója idén is a 77 Elektronika Kft. Zettwitz Sándor, a vállalat ügyvezető-tulajdonosa a DiaEuro SE csapatának tiszteletbeli tagja, hiszen a vállalat kezdetektől fogva főszponzorként támogatja a csapat felkészülését és részvételét az Európa Bajnokságokon.

Legolvasottabb cikkeink