• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A SZÍVSN a Magyar Kardiológiai Társaság hivatalos betegegyesülete

Hírek 2022.01.11 Forrás: Weborvos
A SZÍVSN a Magyar Kardiológiai Társaság hivatalos betegegyesülete

Az új szerepben sokkal hatékonyabban tudnak segíteni a betegeknek, az ország minden pontján.

Új szerepet kapott, ezzel pedig még hatékonyabbá válhat a munkája hazánk legnagyobb szív- és érrendszeri betegeket támogató szervezetének. A 2011-ben a Semmelweis Egyetem Városmajori klinikáján alakult SZÍVSN országos betegegyesület mostantól a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete. Évente több, mint harmincezer embert veszítünk el, többen halnak meg, mint az összes többi megbetegedésben, pedig itt tudnánk a legtöbbet tenni megelőzésben, vagy a betegség megfelelő gondozásában - tudatta közleményében a civil szervezet.

„Tízéves múltunk tapasztalatából pontosan látható, hogy az orvos, szakdolgozó és beteg hármas, bizalmi kapcsolata az, ami a gyógyítás egyik kulcsa. Betegszervezetként olyan szerepet töltünk be az elmúlt évtizedben is, amely ennek a megerősítését szolgálta. Nagyon sok információ jut el hozzánk, olyan betegtapasztalati-tudás gyűlt össze, és gyűlik nap mint nap, aminek nagy hasznát vehetik, veszik kardiológusaink a napi gyógyító munkában. Mert minket hívnak, tőlünk kérnek támogatást, ha elakadnak bárhol a rendszerben, ami nem feltétlenül orvosi kompetencia. Mi egymás segítői tudunk lenni, mint egy gépezet láncszemei, ami akkor tud igazán olajozottan működni, ha ez a kapcsolat hivatalos elköteleződéssé válik mindenki részéről. Ahogy ez más szakmai területen, a kardiológiában is a világ más országaiban is így működik. Hidat építünk a páciensek és a kardiológus szakemberek között, ezt erősíti a SZÍVSN PILOT kampányunk is”—mondja Bernáth-Lukács Zsuzsa kardiológiai asszisztens, diplomás ápoló, a SZÍVSN országos betegegyesület vezetője.

„Óriási előrelépés ez a betegek érdekképviseletében. Eddig is előny volt más betegszervezetekkel szemben, hogy itt a klinikán működünk, napi szinten részesei vagyunk a gyógyító munkának és szoros a kapcsolat az orvosokkal, de azzal, hogy hivatalosan a Magyar Kardiológiai Társaság betegegyesülete lettünk, sokkal hatékonyabban tudunk segíteni a betegeknek, az ország minden pontján. Úgy gondolom, hogy ezzel az együttműködéssel az orvoskollégák is megértik, hogy miért óriási jelentőségű a szakmailag felkészült hiteles betegszervezet, mely nagymértékben könnyíti meg a szakemberek munkáját, kapaszkodót nyújt a betegeknek, például abban: ne a facebookról vagy ismeretlen emberektől kapjanak ötletet a gyógyszerszedéssel kapcsolatban. Ernyőszervezetként megszólítja, és nem hagyja magára a szívbetegséggel élőket, mindez komoly szakmai felügyelettel történik” - tette hozzá a vezető.

Legolvasottabb cikkeink