• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A SZÍVSN a Magyar Kardiológiai Társaság hivatalos betegegyesülete

Hírek 2022.01.11 Forrás: Weborvos
A SZÍVSN a Magyar Kardiológiai Társaság hivatalos betegegyesülete

Az új szerepben sokkal hatékonyabban tudnak segíteni a betegeknek, az ország minden pontján.

Új szerepet kapott, ezzel pedig még hatékonyabbá válhat a munkája hazánk legnagyobb szív- és érrendszeri betegeket támogató szervezetének. A 2011-ben a Semmelweis Egyetem Városmajori klinikáján alakult SZÍVSN országos betegegyesület mostantól a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete. Évente több, mint harmincezer embert veszítünk el, többen halnak meg, mint az összes többi megbetegedésben, pedig itt tudnánk a legtöbbet tenni megelőzésben, vagy a betegség megfelelő gondozásában - tudatta közleményében a civil szervezet.

„Tízéves múltunk tapasztalatából pontosan látható, hogy az orvos, szakdolgozó és beteg hármas, bizalmi kapcsolata az, ami a gyógyítás egyik kulcsa. Betegszervezetként olyan szerepet töltünk be az elmúlt évtizedben is, amely ennek a megerősítését szolgálta. Nagyon sok információ jut el hozzánk, olyan betegtapasztalati-tudás gyűlt össze, és gyűlik nap mint nap, aminek nagy hasznát vehetik, veszik kardiológusaink a napi gyógyító munkában. Mert minket hívnak, tőlünk kérnek támogatást, ha elakadnak bárhol a rendszerben, ami nem feltétlenül orvosi kompetencia. Mi egymás segítői tudunk lenni, mint egy gépezet láncszemei, ami akkor tud igazán olajozottan működni, ha ez a kapcsolat hivatalos elköteleződéssé válik mindenki részéről. Ahogy ez más szakmai területen, a kardiológiában is a világ más országaiban is így működik. Hidat építünk a páciensek és a kardiológus szakemberek között, ezt erősíti a SZÍVSN PILOT kampányunk is”—mondja Bernáth-Lukács Zsuzsa kardiológiai asszisztens, diplomás ápoló, a SZÍVSN országos betegegyesület vezetője.

„Óriási előrelépés ez a betegek érdekképviseletében. Eddig is előny volt más betegszervezetekkel szemben, hogy itt a klinikán működünk, napi szinten részesei vagyunk a gyógyító munkának és szoros a kapcsolat az orvosokkal, de azzal, hogy hivatalosan a Magyar Kardiológiai Társaság betegegyesülete lettünk, sokkal hatékonyabban tudunk segíteni a betegeknek, az ország minden pontján. Úgy gondolom, hogy ezzel az együttműködéssel az orvoskollégák is megértik, hogy miért óriási jelentőségű a szakmailag felkészült hiteles betegszervezet, mely nagymértékben könnyíti meg a szakemberek munkáját, kapaszkodót nyújt a betegeknek, például abban: ne a facebookról vagy ismeretlen emberektől kapjanak ötletet a gyógyszerszedéssel kapcsolatban. Ernyőszervezetként megszólítja, és nem hagyja magára a szívbetegséggel élőket, mindez komoly szakmai felügyelettel történik” - tette hozzá a vezető.

Legolvasottabb cikkeink